France Football uveo promjene u svojoj dodjeli Zlatne lopte

Ponedjeljak večer je rezerviran za dodjelu priznanja “The Best” krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e, gdje je najveći favorit hrvatski kapetan Luka Modrić. Ali isti dan France Football je objavio kako će njihova Zlatna lopta biti dodijeljena 3. prosinca ove godine.

FIFA i France Football posljednjih nekoliko godina više ne biraju zajedno najboljeg igrača svijeta, pošto je FIFA pokrenula svoj vlastiti izbor “The Best” koji se održava u ponedjeljak.

Ipak, France Football je mnogim nogometnim fanovima ostao draži, jer on na svojoj svečanosti dodjeljuje legendarnu Zlatnu lopta.

Iz France Footballa su potvrdili kako će se njihova svečanost održati 3. prosinca ove godine, ali i kako su dodali dvije nove kategorije. Naime, na ovogodišnjoj svečanosti pored najboljeg igrača svijeta birat će se najbolja igračica svijeta, ali i najbolji mladi igrač na svijetu (U21).

Prva Zlatna lopta dodijeljena je davne 1958. godine, koju je osvojio nekadašnja legenda Francuske i Real Madrida, Raymond Kopa.

Prethodne dvije osvojio je Cristiano Ronaldo, a poznato je kako on i Messi dominiraju proteklih deset godina, te da imaju po pet Zlatnih lopti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.