Framaši iz Čitluka genijalnim videom “opjevali” svoje putovanje u Asiz

Članovi Franjevačke mladeži Čitluk maštovitim video uratkom dočarali su doživljaje s nedavnog hodočašća u Asiz, rodno mjesto svetog Franje.

Naime, članovi čitlučke Frame od 31. ožujka do 5. travnja boravili su u Asizu u pratnji svog duhovnog asistenta fra Ivana Sliškovića. 

Na dugo putovanje “preko mora i polja” mladi iz Čitluka krenuli su na sami dan Uskrsa.

Uživali smo u onim istim ulicama, brdima i dolinama kojima je prolazio i naš otac Franjo, te po povratku svratili u Padovu.

Milost koju smo primili je neizmjerna i neopisiva i sada je red na nas da širimo ono što smo doživjeli jer ,,primamo upravo kada dajemo”, poručili su čitlučki framaši te izrazili zahvalnost svom duhovnom asistentu fra Ivanu Sliškoviću, kao i fra Karlu Šakoti i s. Katarini Vučić, a na poseban način župniku fra Miri Šegi.

Hvala našem duhovnom asistentu fra Sliški na njegovoj strpljivosti i zauzimanju za nas. Hvala i našim fra Karlu Šakoti i s. Katarini Vučić što su nam bili duhovna i vodička podrška, a najviše se zahvaljujemo našem župniku fra Miri koji nam je ovo sve omogućio što povoljnije i ispunjenije, istaknuli su iz Frame Čitluk u Instagram objavi, a potom i podijelili zanimljivi video uradak s putovanja.

Fotografije i video isječke u pozadini prate stihovi pjesme koje su sami smislili tijekom putovanja.

Naime, riječ je o melodiji poznate Torcidine navijačke pjesme “Zbog jedne ljubavi”, a čiji tekst su čitlučki framaši preoblikovali i tako opjevali nezaboravno putovanje u rodno mjesto svetog Franje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FRAMA ČITLUK (@framacitluk)

Na hodočašću je inače sudjelovalo 49 framaša, a pridružio im se i sjemeništarac Matija Ćorić. 

Bogu smo zahvalni na ovim milosnim danima, što smo imali priliku napajati se na izvorima naše franjevačke duhovnosti, obilazeći najvažnija mjesta vezana uz svetog Franju i svetu Klaru.

Uz Asiz u kojem smo posjetili i grob bl. Carla Acutisa, istaknuo bih još i Greccio, mjesto gdje je sveti Franjo uprizorio prve žive jaslice, La Vernu, mjesto gdje je sveti Franjo dobio Isusove rane – stigme te Padovu, mjesto štovanja sv. Leopolda Bogdana Mandića i sv. Ante Padovanskog.

Nadam se da će ove milosti donijeti obilan plod u životima naših framaša, kazao je fra Ivan Slišković, duhovni asistent Frame Čitluk i župni vikar Župe Krista Kralja Čitluk u izjavi za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.