Frama Široki Brijeg vas poziva na sjećanje i molitvu za Vukovar

Jučerašnji datum 16. studenoga 2012. je datum koji će sigurno biti upisan velikim slovima u noviju Hrvatsku povijest. Dan, koji smo dugo čekali i sa strahom očekivali. Dragi nam generali Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni su po svim točkama optužnice. Cijeli Hrvatski puk uz krunicu i molitvu dočekao je taj veliki dan. A ova presuda je i poruka svima nama da pravda na kraju pobjeđuje. Naravno, dug je i trnovit put do nje.

Sutra, 18. studenoga prisjetit ćemo se jednog od najtužnijih dana Hrvatske povijesti. Dvadeset i jedna godina je prošla od tog kobnog dana. Hrabri narod Vukovara pokleknuo je pod deset puta jačim okupatorom, Srbočetničkom JNA. A napadima su dolijevali dva mjeseca bez hrane, ogrijeva i oružja.

Kako zaboraviti???

Kako zaboraviti tužnu povorku staraca, ranjenika iz bolnice ispred Četničkih cijevi kako napuštaju svoj grad te one izgubljene poglede djece koja idu u nepoznato. Brojna ubojstva, jame i progoni svjedoče o stravičnim zločinima Srpske bande. Ali ipak sve ovo bila je Pirova pobjeda JNA nad Hrvatskim narodom i braniteljima.

Vukovar brojnim grobovima i stratištima svjedokom je najtamnijeg dijela Hrvatske povijesti. Na nama je svima da to čuvamo od zaborava za sve buduće generacije, a ova presuda iz Haga je konačna pobjeda Hrvatskog naroda i priznanje Domovinskog obrambenog rata.

Pa tako u čast svih ovih događaja, a posebice žrtava Vukovara Frama Široki Brijeg će sutra poslije večernje svete Mise u 18 sati organizirati sjećanje i molitvu. Naime, nakon svete Mise svi bi se framaši, zajedno s ostalim župljanima, sa upaljenim lampionima u rukama, pješice uputili prema Trgu Širokobrijeških žrtava gdje će imati zajedničku molitvu za sve žrtve rata te zahvalu za ove najnovije blistavije događaje!

Frama poziva sve ljude dobre volje koji nam se žele pridružiti, da u nedjelju iza svete Mise budu na Brijegu, odakle će krenuti procesija.

Odajmo počast našim braniteljima.

P.S. Framaši će na Brijegu dobiti lampione, a ostali bi trebali ponijeti svoje!

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.