Frama Široki Brijeg: Slavlje obreda Primanja i Obećanja

U nedjelju, 9.10. u našoj Frami dogodilo se nešto lijepo. Naime, naše bratstvo je proslavilo svoj središnji događaj, obred primanja i obećanja pod geslom ”Lice Tvoje ja tražim”!

Oko 190 framaša zablistalo je u bijelome u 17 sati ispred naše crkve. Ni olujna bura koja je puhala taj dan nije mogla skinuti osmjeh i radost s lica naših framaša koji su s nestrpljenjem čekali reći DA Gospodinu! Posljednje pripreme polako su se privodile kraju. Crkva se ubrzo napunila onima koji su nas došli podržati u našoj odluci. Bili su tu naši roditelji, braća, sestre, prijatelji, te naravno ostala braća i sestre framaši iz ukupno 16 hercegovačkih bratstava.

Zvono je odzvonilo 18 sati, predivan glas odjekivao je crkvom: Lice tvoje, Gospodine, ja tražim, u sjenu svoju sakrij me… A prvoobećanici su u procesiji sa svijećama u rukama ušetali kroz sredinu crkve. Kad su svi već bili na svojim mjestima sveta Misa mogla je započeti. Misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić, regionalni duhovni asistent frame Hercegovina, a svojim lijepim pjevanjem i sviranjem uveličala ga frama Humac.

Fra Josip nam je u propovjedi govorio o čistoći srca. Kako bi tražili i pronašli lice Gospodinovo potrebno nam je čisto srce koje možemo steći molitvom, ispovjedanjem, čitanjem Svetog Pisma…

Nakon propovjedi uslijedili su obredi. 47 framaša primljeno je u naše bratstvo, nakon njih svoja obećanja obnovilo je nas 76, a svoja prva obećanja dalo je 66 framaša.
Na kraju misnog slavlja nazočnima se obratio duhovni asistent naše Frame, fra Vine, koji je čestitao framašima, ali i zahvalio njihovim roditeljima što ih podržavaju na njihovom putu. Zahvalio je i svima ostalima koji su tu večer došli na naš Brijeg i s nama podijelili našu radost. Zatim nam je fra Josip udijelio završni misni blagoslov kojim je sv. Franjo uvijek blagoslivljao svoju braću.

Po završetku sv. Mise svi zajedno smo se zaputili prema prostorijama Franjevačke galerije gdje su naši framaši pripremili malu zakusku. Uz pjesmu, ples, hranu, piće, naslikavanje zabave nije nedostajalo. Ispratili smo naše goste (moramo naglasiti da je tu bilo i nekoliko framaša iz Frame Dubrava :)), još malo se zadržali na Brijegu te s osmjehom na licima i radosti u srcima krenuli kućama.
Na kraju možemo samo zahvaliti dragom Bogu što nam je dao predivan dan i što je baš nas pozvao da ga po primjeru svetog Franje slijedimo. Jer, mnogo je zvanih, ali je malo izabranih. Molimo Boga da nam dadne snage da ono što smo obećali, kroz ovih godinu dana i živimo. Da crpimo snagu iz euharistije i spremno se odazivamo na svaki poziv dobra. Neka nas na tom putu prati zagovor našeg oca sv. Franje!

(Ana Čović/Frama.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.