Fra Zoran Tadić: Iz Bugojna ću ponijeti lijepe uspomene

Fra Zoran Tadić odlazi na novu dužnost u Austriju, nakon što je šest godina bio župnik crkve Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.

Tim povodom upriličio je prijem kojem su prisustvovali načelnik Hasan Ajkunić, glavni imam u tome gradu Vehid ef. Arnaut, predsjedatelj Općinskog vijeća Igor Vrljić i vijećnik Miroslav Zelić.

Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo suradnjom koju su imali u prošlosti, uvjereni da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju.

Odlazim na novu dužnost zahvalan vjernicima, i svim građanima zbog kojih će mi boravak u Bugojnu ostati u lijepom sjećanju. Za ovih šest godina, puno lijepih stvari se dogodilo. One negativne ne pamtim, lako ih zaboravljam, kazao je fra Zoran Tadić.

S ponosom je, dodaje, bio vlasnik osobne iskaznice s adresom u Bugojnu koju je napravio po dolasku na službu u taj grad iz Livna, a iskustvo koje je stekao u bugojanskoj župi smatra neprocjenjivim i veoma korisnim za svoj budući rad.

Odlazim u Gradišće, pokrajinu Burgenland, kod glavnog grada Eisenstadta. Tamo ću biti kapelan u sedam župa, pomagati svećenicima i učiti jezik. Nadam se da ću sve to uspješno svladati, i da ću kasnije dobiti odgovorniju službu, naglasio je.

Zahvalio je lokalnim medijima koji su se odazvali na svaki poziv iz Župnog ureda, te poželio uspjeh novom župniku crkve Sv. Ante Padovanskog, Bugojancu fra Hrvoju Radiću.

Smatra da prijateljske odnose, koje su vjerske zajednice u Bugojnu ostvarile djelujući kroz Međureligijsko vijeće, treba nastaviti, kako bi se i idućih godina mogli realizirati projekti važni za sve stanovnike, bez obzira kojem narodu oni pripadali.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.