Fra Željko Barbarić predstavlja ”Intenzivnu njegu” u Širokom Brijegu

Fra Željko Barbarić predstavlja knjigu „Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“ u novoj samostanskoj dvorani na Širokom Brijegu u četvrtak, 14. rujna s početkom u 19:30 sati.

O knjizi će govoriti fra Ivan Penavić, prof. Mirela Lovrić, fra Mladen Rozić i sam autor, dok su za glazbeni dio zadužene Petra i Jimi.

Sav prihod od prodanih knjiga ide za potrebe centra Marija – Naša nada.

„Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika“ sastavljena je od 34 priče pisane u formi pisama ili razgovora s najboljim prijateljem.

Fra Željko, koji je inače rodom iz Širokog Brijega, izdao je već jednu knjigu pod nazivom „Pretežno vedro“, što je ujedno i naslov njegove Facebook stranice na kojoj svakodnevno objavljuje svoje misli.

O fra Željku Barbariću

Rođen 1986. u Hercegovini gdje je i proveo prvih četrnaest godina života u po ničemu i po svemu posebnoj obitelji. Franjevac, član Reda Manje braće od 2004. Svećenik od 2011. Nasljeduje Gospodina po primjeru asiškog Siromaška osluškujući Riječ i zapisujući poneku riječ o svojim putovanjima. Hercegovina, Bosna, Hrvatska, New York i sada Jeruzalem, Sveta zemlja. Za vrijeme službe u New Yorku završava i specijalistički postdiplomski studij iz terapeutskog savjetovanja na Sveučilištu Fordham. U Jeruzalemu služi kao čuvar Svetoga groba i duhovnik jeruzalemskog samostana Svetog Spasitelja. Svoj književni prvijenac pod naslovom Pretežno vedro objavljuje 2016. godine.

Fra Željko Barbarić: I u najtežim trenutcima pojavi se nada

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook / Fra Željko Barbarić)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.