Fra Renato Galić proslavio mladu misu u Širokom Brijegu

Širokobriježanin Fra Renato Galić, koji je trenutno na službi u Međugorju, proslavio je danas svoju mladu misu u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

Pod svečanom pučkom svetom misom u 11 sati, propovijedao je fra Stipan Klarić.

Hercegovačka franjevačka provincija postala je tako bogatija je za još jednog svećenika, franjevca. A na misnom slavlju vjernicima je preporučeno da i dalje nastoje i dalje moliti za nova duhovna zvanja u svojim obiteljima, župama, domovini i u svijetu!

U ime Hercegovčke franjevačke provincije, vikar provincije fra Iko Skoko je na kraju misnog slavlja uputio riječi zahvale, a isto je učinio i širokobriješki gvardijan fra Ivan Marić.

Pogledajte fotogaleriju s današnjeg misnog slavlja u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv/Foto: Radio Mir Međugorje)


20 komentara

 • Sretno i blagoslovljeno, slusao sam tvoj razgovor na radio Međugorju i odusevljen sam tako jednostavnim razumnim i obecavajucim razmisljanjima, neka ti Bog da blagoslov i razum da izdrzis na svom putu.

 • Da, usne svećenikove treba da čuvaju znanje a iz njegovih usta treba tražiti Zakon;ta on je glasnik
  Gospoda nad Vojskama (Mal 2,7).
  Što je drugo svećeništvo nego sam Gospodin Isus Krist, živ i prisutan, stvaran i nazočan, po onima koje je sam On pozvao, posvetio, zaredio i poslao da propovijedaju njegovu Radosnu vijest širom svijeta.
  Ta, On sam, Radost je Radosne vijesti , blagovijesnik ljudskog spasenja.
  Ljudskost zagrljena Bogom progovara kroz Bogo-Čovjeka, Isusa Krista, Mesiju i Otkupitelja ljudskog roda.Onoga koji je svima nam donio i darivao Svijetlo da ne bi smo hodili u tami svijeta.
  Onoga , koji je sebe sama Ugasio da bi smo mi imali Svijetlo i vidjeli.
  I vidjeli Istinu i uvidjeli tko je Istina.
  A, svijet je više volio tamu i samo rijetki uvidješe da Njegovom beskrajnom milošču obstajemo i jesmo. A, On, i dalje je koračao i širio Svijetlo okolo sebe i nastavljao dalje ka Brdu zvanom Lubanjsko.
  Ovaj mrak današnjeg svijeta koji obavija gotovo sve oko sebe može rasvijetliti samo jedno Svijetlo.
  Svijetlo Gospodina našeg Isusa Krista.
  Kako li je dragocjena Bože, dobrota tvoja, pod sjenu krila tvojih ljudi se sklanjaju…
  U Tebi je izvor životni, tvojom svijetlošču mi svjetlost vidimo.(Ps 36).
  Nije lako pronaći riječi kojima bi čovjek mogao pronači svu veličinu i dar svećeništva.
  Trenutak je to u kojem treba ostati u dubokoj šutnji koja govori više od sve buke svijeta, trenutak poniznosti, poklonstva i dubokog zahvaljivanja.
  Čovjeku je dano da u siromaštvu duha dođe u neposredni dodir s Istinom ali je nikada ne može Spoznati jer ona(Istina) ne može stati u ljudski govor, razum ili želje.
  Možda, jedino stane u SRCE, ljudsko srce, jer dobro reče Novalis-Srce je ključ svega!
  Nema Istine Izvan Boga kao što nema ni Ljubavi izvan Boga.
  Tko traži Istinu nalazi Boga, tko traži Boga nalazi Istinu.
  Svako dobro ovom Kristovom svećeniku i svaki Božji blagoslov bio i ostao s tobom.

 • Bas lipo,cestitke fra Renatu,njegovoj obitelji i citavoj katolickoj Crkvi,neka ga Duh Sveti vodi i krjepi u njegovoj odgovornoj sluzbi.Bogu hvala i slava

 • Hvala ti Bože na ovim darovima, mladiću neka ti je Bog na pomoći i nek te vodi na tvome putu kako bi uvijek kad si u mogućnosti pripovijedao vjeru svima nama.

 • Bogti pomogao na tvom pozivu.Čestitke Reni i obitelji.Momak kojem je iznad svega samo Isus bogastvo.Bog te blagoslovio Renato.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.