FOTO: U Širokom Brijegu održan susret hercegovačkih portala

Danas je u Širokom Brijegu održan prvi ovogodišnji susret predstavnika lokalnih hercegovačkih internetskih portala na hrvatskom jeziku. Svima je poznata situacija s hrvatskim medijima u Bosni i Hercegovini, u kojoj su Hrvati izloženi gotovo potpunoj medijskoj blokadi, nemajući pravo ni na TV kanal. Stoga im spas pruža upravo Internet.

A ovo druženje portala mogao bi biti dobar primjer kako bi i neki mediji u BiH i Hrvatskoj mogli zajedno surađivati.

Susret je održan u restoranu “Lavanda” u Širokom Brijegu, a organizator je skupina portala okupljenih u MrezaPortala.com sa pridruženim članima. Tako su se danas na jednom mjestu okupili prestavnici portala: www.poskok.info, www.abcportal.info, www.grude-online.info, www.ljportal.com, www.caportal.info, www.hercegovinalive.com, www.jabuka.tv, www.rama-prozor.info, www.sirokibrig.com, www.boboska.com, www.hercegovina.info, www.hercegsport.info.

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

Uz njih susretu je nazočio i glavni urednik najjačeg lokalnog portala u južnoj Hrvatskoj DalmacijaNews.com Joško Dadić iz Splita, koji je okupljenima govorio o situaciju u kojoj se nalaze elektronski mediji u susjednoj Republici Hrvatskoj.

Ovaj susret odličan je primjer kako razmjena međusobnih iskustava i saznanja može pripomoći kvaliteti informiranja, a i poboljšati njihovu međusobnu suradnju. Bila je ovo i odlična prilika da se razgovara o trenutnom teškom položaju hrvatskih medija te da se postigne zajednički dogovor kako raditi dalje.

Izneseni su prijedlozi i planovi za budućnost, a sa susreta je poslana poruka kako samo zajedničkim nastupom i zajedničkom podrškom možemo očuvati naše hrvatske medije i ne dovesti u pitanje njihovu opstojnost.

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.