FK Velež dobio stadion u Vrapčićima 40 godina na korištenje

Gradsko vijeće Mostara na svojoj sjednici donijelo je odluku o dodjeljivanju na korištenje stadiona u Vrapčićima sa svim pratećim sadržajima, bez nadoknade, na razdoblje od 40 godina Fudbalskom klubu “Velež” Mostar.

Ovom odlukom Gradskog vijeća, za čije donošenje je zahtjev FK “Velež” Mostar podnio prije nekoliko mjeseci, stvaraju se preduvjeti za administrativno uređenje postojećih objekata, kao i izgradnju novih, kako bi se u potpunosti dobila puna planirana funkcija, a to je kamp FK “Velež” u Vrapčićima.

Obzirom da se prema Pravilniku o licenciranju klubova za natjecanje u Premier ligi BiH, kao osnovni uvjet za ispunjavanje infrastrukturnog kriterija, traži da klub u svom vlasništvu ili u zakupu ima stadion i pomoćni teren, ova odluka je i ključna za mogućnost dodjele licence, pa samim tim i igranje domaćih utakmica Veleža u Vrapčićima.

Do danas, FK Velež je imao ugovor na korištenje cca. 8.000 m², koji je istekao i po sili zakona se produžavao, sve do trenutka u kojem administrativno tijelo Grada može prekinuti ugovor, jer je formalno bio potpisan samo na godinu dana. Tih 8.000 m² ustvari je bila samo travnata površina terena na kojem su se igrale utakmice. Obzirom da su izgrađene tri tribine, a započeta je i izgradnja pomoćnog terena sa prilazom, potrebno je bilo pravno regulirati i ove objekte.

Ova odluka pored pravnog reguliranja postojećih objekata, stvorila je preduvjete da se iskoristi mogućnost apliciranja kod UEFA-e za dobivanje pomoći pri izgradnji terena sa umjetnom travom.

Naime, prema propisima UEFA-e, svaki klub koji ima uredno poslovanje je dobio licencu za UEFA-ina natjecanja i ima mogućnost apliciranja projekta krovnoj kući nogometa za sufinanciranje nekog kapitalnog objekta na stadionu.

‘Rođeni’ su već pripremili projektnu dokumentaciju za umjetnu travu, ali se čekao sam dokument koji je obvezan uz priloženi projekt, a odnosi se na vlasništvo ili pravo korištenja nad nekretninom na duži vremenski rok, obzirom da UEFA ne poznaje institut zemljišta bez titulara vlasnika odnosno zakonskog korisnika, a na kojoj će se realizirati projekt za koji se aplicira.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.