Finale SP-a zadnja je utakmica Hrvatske na HRT-u: Televizija nema prava na reprezentaciju

Tko zna kada ćemo opet nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji gledati hrvatsku reprezentaciju na HRT-u, javnoj radioteleviziji koja se plaća oko milijardu kuna godišnje. Kako stvari stoje, vrlo vjerojatno nikad više. Mundijal u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila senzacionalno srebro, bio je zadnje veliko natjecanje koje smo gledali na javnoj televiziji, a finalna utakmica između Hrvatske i Francuska bila je zadnja utakmica reprezentacije koju je prenosila državna televizija.

Dok svi skupa polako dolazimo sebi i oporavljamo se od postmundijalske groznice, treba podsjetiti da je HRT, dakle, televizija koja se financira novcem poreznih obveznika, ostao bez prava na sve prijenose hrvatske reprezentacije. Još odavno na Prisavlju su izgubili kvalifikacije Europskog prvenstva, samo Europsko prvenstvo i Ligu nacija, a od nedavno su ostali i bez prava na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, gdje će Hrvatska braniti svjetsko srebro.

Sportklub se pohvalio kako od ove jeseni postaje ekskluzivni partner za prijenos svih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, što uključuje Europsko prvenstvo 2020., kao i kvalifikacije za isto, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. te novo reprezentativno natjecanje – Ligu nacija.

U prijevodu, to znači da Modrića, Rakitića, Perišića i ostale igrače u hrvatskom dresu više neće moći gledati svi Hrvati, već samo oni koji koriste usluge nekog od 13 kabelskih operatora koji u ponudi imaju programe Sportkluba. A to su Amis, B.net, Bnet, Evo TV, H1 TV, Iskon TV, KDS Čakovec, MAXtv, Metronet, OptiTV, Terrakom, TotalTV HR i Vip TV.

Prema procjenama, te pakete ima tek 20 posto građana Hrvatske. No taj broj iz godinu u godinu se povećava pa bi do 2020. mogao narasti na 25 posto.

Podsjetimo, HRT se u studenome, kad je ostao bez paketa za Europsko prvenstvo, oglasio priopćenjem u kojem je naveo da je nudio 20 posto veći iznos nego za prošli Euro, ali da je UEFA prava prijenosa za bivšu Jugoslaviju prodala regionalnoj kabelskoj televiziji.

Tako ćete hrvatsku reprezentaciju ubuduće moći gledati samo ako platite duplo: HTV-u pristojbu i kabelskoj pretplatu.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.