Filmu ”Druga obitelj” posebna nagrada žirija na filmskom Festivalu Novih

Dokumentarni film “Druga obitelj”, redatelja Zdenka Jurilja, dobio je posebnu nagradu žirija za društvenu angažiranost na petom filmskom festivalu Festival Novih u Slavonskom Brodu.

Stručni žiri ocijenio je kako tema filma, i način na koji je ona prezentirana u filmu, zaslužuje posebno priznanje.

Film prati priču o aktivnostima i djelovanju Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, ali kroz izjave i osjećaje koji su doživjeli ili doživljavaju korisnici ove udruge. Riječ je o narativnoj dokumentarnoj priči o svakodnevnici i važnosti Udruge fra Mladen Hrkać koja već više od 4 godine nesebično pomaže svakom čovjeku i obitelji koji se zbog različitih zdravstvenih dijagnoza i nesretnih slučajeva nađu u bezizlaznoj situaciji daleko od svog doma.

Ovo je priča o realnosti koju javnost neće vidjeti putem mainestream medija niti naći među točkama dnevnog reda političkih struktura i showbiz mašinerije, u potpunosti oslobođena od sjaja novca te ideoloških i nacionalnih sukoba. Priča o običnim ljudima koja zalazi u područja ljudskih misli, osjećanja, instinkta, sentimenta te složenosti situacije u kojoj se svatko od nas može naći. Priča o čovjeku koji pomaže čovjeku. U svakom trenutku svakog dana, bez interesa, političkih veza i dvostrukih mjerila.

Film “Druga obitelj” nastao je u produkciji kuće “Kadar” iz Širokog Brijega, direktor fotografije je Antoni Ćorić, montažer Tomislav Topić, a producent Tomislav Bubalo. Premijerno je prikazan na 17. Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, a nakon posebne nagrade u Slavonskom Brodu, film nastavlja svoj festivalski život na filmskim festivalima i Hrvatskoj, BiH i regiji, te ga uskoro čeka i TV premijera.

Na ovogodišnje izdanje “Festivala Novih”, koji je trajao od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu, pristiglo je više od 270 filmova iz Europe i svijeta, što dodatno daje na važnosti ovom značajnom priznanju za cijelu autorsku ekipu filma “Druga obitelj” i Humanitarnu udrugu fra Mladen Hrkać.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.