Filmska priča zvijezde Netflixa: Komunisti su mu obitelj potjerali iz Zagreba

Netflix je nedavno predstavio svoju novu seriju koja je odmah postala instantni hit o kojem svi govore.

U seriji “Unorthodox” u četiri epizode pratimo priču Ester Shapiro (Shira Haas), 19-godišnje Židovke koja bježi iz konzervativne zajednice u New Yorku, nezadovoljna svojim životom i nametnutim brakom.

U Berlinu upoznaje grupu mladih okupljenih oko glazbenog konzervatorija, koji joj otvaraju vidike. Među njima je i Robert, naočit mladić koji se odmah svidi Ester.

Zanimljivo je da ga glumi Aaron Altaras, 25-godišnji Berlinac hrvatskog podrijetla. Njegova majka Adriana Altaras rođena je Zagrepčanka i također poznata glumica, a otac skladatelj Wolfgang Böhmer.

Životna priča Altarasovih mogla bi se pretočiti u pravi film, budući da je obitelj Aaronove majke zbog progona komunističkog režima 1964. morala izbjeći iz Hrvatske. Naime, Aaronov djed Jakov bio je radiolog svjetskog glasa, koji je otkrio novu dijagnostičku metodu za rano otkrivanje raka crijeva. Tijekom Drugog svjetskog rata bio je sudionik NOB-a, a u Splitu je iz logora spasio 40 židovske djece.

Nakon rata završio je medicinu i predavao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, no glave ga je zamalo koštala istraga o sudbini njegova brata Silvija, za kojeg je otkrio da su ga likvidirali komunisti.

Zbog antikomunističkih stavova morao je pobjeći u Švicarsku, a nakon toga otišao je u njemački Gießen u kojem je izgradio veliku karijeru u području medicine.

Unorthodox

Aaron je u jednom intervjuu kazao da roditelji nisu željeli da postane glumac, no gledajući majku na filmu i televiziji, odlučio je da je to jedino čime se želi baviti.

Njegov glumački talent otkriven je još u osnovnoj školi, a 2004. ostvario je svoj prvi glumački debi u filmu “Mogelpackung Mann”. Najveću pozornost pridobio je 2006. glavnom ulogom u filmu “Nicht alle waren Mörder” (“Nisu svi bili ubojice”). Film se temelji na istinitoj priči njemačkog glumca Michaela Degena, koji je preživio Drugi svjetski rat kao židovski dječak u Berlinu. Aaron je za tu ulogu dobio Grimme, prestižnu njemačku filmsku nagradu. Prije dvije godine ostvario je i zapaženu ulogu u filmu “Mario”, priči o dva mlada nogometaša koji se upuštaju u zabranjenu ljubavnu vezu.

Aaron je prijašnjih godina postao ljubimac žena u Njemačkoj, a uloga u seriji “Unorthodox” donijela mu je svjetsku slavu. Obožavateljice su ga počele uspoređivati s Ryanom Goslingom, no njegovo srce kuca za kolegicu Elizu Lawrence, glumicu berlinskog Nacionalnog kazališta, s kojom često objavljuje zajedničke fotografije na društvenim mrežama, prenosi Večernji.hr.

A da se ponosi svojim hrvatskim podrijetlom, pokazao je i 2018., kada je nakon finala SP-a u nogometu na Instagramu objavio sliku kapetana hrvatske reprezentacije i najboljeg igrača prvenstva Luke Modrića.

Altaras trenutačno u Njemačkoj snima novu seriju “Divlja republika”. Tko zna, možda ga uskoro vidimo i u nekom hrvatskom projektu.

Gledatelji tvrde da je ovo najbolja serija na Netflixu: Najbolja stvar ove godine

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.