Film Indigo Kristal prozvan nasljednikom Južnog vetra

Srpska kinematografija ima novi regionalni hit, kojeg mnogi prozivaju nasljednikom Južnog vetra. Riječ je o drami Indigo Kristal, debitantskom ostvarenju redatelja Luke Mihailovića.

Film čija je radnja smještena u Šapcu prati tridesetogodišnjeg Vuka, koji izlazi iz zatvora na uvjetnu slobodu, uz prijetnju da se onamo vraća ako napravi i najsitnije (ne)djelo.

Vuk se nastoji asimilirati u društvo, međutim učestalo zapada u situacije koje ga vraćaju na stari život. Njegov osobni krik za pomoć, ujedno je i simbolični generacijski krik za razumijevanjem i pokušajem da se vrate na pravi put.

Glavne uloge su povjerene su Miodragu Radonjiću, Nini Janković, Denisu Muriću i Pavlu Mensuru, a u ostalu glumačku ekipu čine Miloš Petrović Trojpec, Miloš Đurović, Mateja Popović, Gorica Popović i Milan Čučilović.

Kao specijalni gosti na filmu se pojavljuju i frontmeni grupe Crni cerak – Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su ujedno autori glazbe za ovaj film. Njihova pjesma UK Drill, koja se našla na soundtracku filma Indigo Kristal, uspješno se “ugurala” na top ljestvice te trending listu YouTubea.

Već na prvi pogled vizualno ga izdvaja činjenica da je izveden u crno-bijelom formatu. Redakcija Journala.rs imala je priliku razgovarati s Vladimirom Milivojevićem Boogiem, direktorom fotografije filma Indigo Kristal, koji je u svom stilu kazao zašto se ekipa odlučila na ovaj, naizgled, hrabar potez.

Kad neko snimi film u boji, ne pitaš ga: zašto baš u boji? Isto tako, zašto ne bi bi bude crno-bijeli? Zato što smo tako u mogućnosti!, poručio je.

Kompleksan, ali veoma suvremen tekst napisao je upravo redatelj Luka Mihailović, a kao producenti cijeli projekt su podržali Miodrag Radonjić i Miloš Avramović, odnosno producentske kuće Arhangel Studios, Režim, kao i RTS.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.