Fikreta Husić nova je Miss BiH

Nova Miss BiH 2012. je Fikreta Husić iz Brčkog. Odlučeno je to na izboru Miss BiH za Miss Svijeta koji je sinoć održan u Sarajevu. Za laskavu titulu borile su se 24 djevojke, međutim, kruna je mogla pripasti samo jednoj.

Krunu joj je predala prošlogodišnja Miss BiH, Snežana Kuzmanović iz Laktaša.

– Ovo je veliko i ugodno iznenađenje za mene jer nisam očekivala titulu. Vjerovala sam da ću ući među prvih 12 djevojaka, ali titulu… To ne. Velika mi je čast biti Miss BiH i trudit ću se da na svjetskom izboru što bolje predstavim našu zemlju – kazala je kratko 22-godišnja Fikreta za DEPOPortal nakon izbora.

S obzirom da je izbor za Miss Svijeta jako blizu, nemam vremena za odmor i odmah počinjem s pripremama za svjetski izbor. Tek nakon toga mogu razmišljati o odmaranju – dodala je ambiciozna Fikreta i spomenula da joj je, nakon izbora, prioritet da završi ekonomski fakuktet, pa i da eventualno upiše postdiplomski studij.

Titulu prve pratilje ponijela je Anja Đudurović iz Laktaša, druga pratilja je Jelena Lukić iz Brčkog, dok je Miss fotogeničnosti Jelena Jović iz Modriče. Miss Televotinga je Loreana Lola Sladojević iz Banje Luke, Miss šarma Jovana Grahovac iz Mrkonjić Grada, dok je Miss BTV Fashion Aleksandra Klačar s Pala.

Fikreta će našu zemlju predstavljati na svjetskom izboru za Miss koji će se održati u Kini, u gradu Ordosu 18. kolovoza.

Na svjetski izbor putuje već 18. srpnja i tamo će boraviti 30 dana, a u planu je i turističko putovanje u Hong Kong.

Pogledajte nekoliko fotografija s izbora za Miss BiH:

(www.jabuka.tv)

18 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.