FIFA suspendirala tri države

Međunarodna nogometna federacija FIFA je održala svoj kongres u Dohi.

Svjetska nogometna javnost na njemu je očekivala odluku o potpunom isključenju Rusije iz svih nogometnih natjecanja, ali je FIFA iznenadila donesenom odlukom.

Suspenziju su zaradila tri nogometna saveza, među kojima nije ruski.

Na neodređeno su isključeni Pakistan, Zimbabve i Kenija.

Vijeće FIFA-e je odlučilo suspendirati Keniju. Razlog je uplitanje treće strane i preuzimanje Saveza od strane vlade što ozbiljno krši FIFA-ine statute. Zato je predloženo da Kongres potvrdi suspenziju Kenijskog nogometnog saveza. Suspenzija će biti ukinuta čim situacija bude u skladu s našim propisima, rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, prenosi Index, pa dodao:

Isključivanje Ruskog nogometnog saveza iz FIFA-e nije opcija. Ako nećemo raditi na spajanju ljudi u svojim razgovorima i dogovorima, onda je najbolje da ne radimo ništa. Mogu samo pozvati vođe na dijalog i smirivanje sukoba. Isključivanje ruske reprezentacije i klubova nije bila laka odluka.

Podsjetimo, krajem veljače FIFA i UEFA donijele su odluku o suspenziji svih ruskih klubova i ruske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjeg zbog ruske invazije na Ukrajinu. Ruski klubovi su izbačeni i iz košarkaške Eurolige, a Rusija je ostala i bez Formule 1, skijaških utrka, domaćinstva finala Lige prvaka

Odluku su donijela najviša tijela FIFA-e i UEFA-e. Nogomet je ujedinjen u ovoj situaciji. Uz ljude smo u Ukrajini koji su pogođeni ovom situacijom. Nadamo se da će se situacija u Ukrajini popraviti i da će nogomet ponovo biti pokazatelj mira i jedinstva među ljudima, stoji u priopćenju. UEFA je objavila i da raskida ugovor s ruskom naftnom kompanijom Gazpromom.

FIFA donijela nova pravila koje će bitno utjecati na transfere

(www.jabuka.tv | Foto: EPA)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.