FIFA pomaže savezima s 1,5 milijardi dolara

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) osigurala je 1,5 milijardi dolara pomoći, donacija i zajmova svakoj od 211 članica, kao i ostatku nogometne zajednice pogođene pandemijom koronavirusa.

FIFA je jednoglasno odobrila plan pomoći u iznosu od 1.5 milijardi dolara, kazao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino nakon virtualnog sastanka Vijeća krovne nogometne organizacije.

Međutim, FIFA će izvršiti strogu kontrolu upotrebe sredstava, dodao je.

Svaka od 211 članica može dobiti milijun dolara donacija te dodatnih 500.000 dolara isključivo za pomoć ženskom nogometu, prenosi Hina.

Ostala pomoć bit će dostupna u obliku beskamatnih zajmova koji mogu doseći i do 35% prihoda svake federacije. Minimalni iznos svakog zajma bit će 500.000 dolara, a maksimalni pet milijuna dolara. Pored toga i svaka će konfederacija moći dobiti zajam od četiri milijuna dolara.

Provest ćemo strogu kontrolu nad korištenjem sredstava, uz revizije i postojat će vrlo jasni uvjeti za povrat sredstava, naglasio je Infantino.

Kako bi financirala ovu pomoć, FIFA će privući svoje rezerve, i to 328 milijuna dolara za izravne subvencije i 556 milijuna dolara za financiranje kredita, rekao je Infantino.

Klubovi i savezi su u stvarnoj opasnosti. U nekim dijelovima svijeta nogomet se još nije nastavio. Moramo im pomoći, dodao je.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.