FIFA kaznila Hrvatsku i Srbiju

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade.

Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade, objavila je FIFA.

Kažnjeni su i Nogometni savezi Srbije i Saudijske Arabije.

Srbi su kažnjeni sa 20.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 11. Disciplinskog kodeksa FIFA-e i članka 4. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom, navodi se.

Naime, nakon utakmice protiv Brazila u svlačionici koji je koristila srpska reprezentacija izvješena je zastava na kojoj je mapa Kosova obojenog u boje srpske zastave, uz slogan: “Nema predaje.”

Nogometni savez Saudijske Arabije dobio je dvije novčane kazne od 15.000 švicarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja igrača koji su zaradili šest žutih kartona tijekom susreta protiv Argentine i Meksika, javila je Hina.

FIFA na SP pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Nisu trebali ni jedne ni druge kaznjavat. Srbi su visali zastavu u svojoj svlacioni a ne u javnosti a oni natpis s traktorom nije bio s cirilicom pa oni krajinac svakako nije znao procitat.

  • I ovo je apsolutni dokaz da Hrvatska nema nikakvo poštovanje ni od koga, a sve zbog općeg gubitak samopoštovanja i podaništva naspram Bruxelles -a i Washington-a.

  • Lako je za njega on je njihov krmak a šta ćemo od tebe.Rokćeš po 1000 puta na dan po portalu.Prošao je 29 kako možeš rokćati.Kad ne budeš rokćati znat ćemo di si.

  • Mislim da je Srbiju trebalo s većom kaznom kaznit jer su im provokacije ciljane na cijelu naciju a ne na individualca

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.