Fernando Alonso: ‘Odustajem! Odustajem!’

Tridesetogodišnji Španjolac za volanom Ferrarija Fernando Alonso rekao je preko radio veze svom trkaćem inženjeru dva kruga prije kraja jučerašnje utrke Svjetskog prvenstva za VN Južne Koreje: “Odustajem! Odustajem!”…

Alonso je veći dio utrke, šesnaeste po redu u kalendaru Svjetskog prvenstva, gledao u leđa momčadskom kolegi Felipeu Massi koji je “zapeo” iza Nice Rosberga u Mercedesu. U zadnjih dvadesetak krugova Alonso je pokušao uloviti McLaren-Mercedesovog Jensona Butona koji je držao četvrto mjesto. Uspio ga je sustići i razmak smanjiti na svega 3 sekunde kada je dva kruga prije kraja utrke preko radio veze rekao svom inženjeru:

– Odustajem! Odustajem!

Poslije utrke Španjolac je objasnio pravo značenje te izjave:

– U jednom trenutku sam bio jako blizu Buttona i pitao sam koliko krugova imam do kraja. Kad su mi odgovorili: – Dva, zaključio sam da ne mogu prestići Buttona. I tada sam rekao da odustajem od lova na McLaren-Mercedes ispred sebe.

– Prvi dio utrke sam se borio sa super mekanim (super-soft) gumama koje nisu držale kako treba. Nakon zaustavljanja u boksu bio sam između Petrova i Schumachera i malo je nedostajalo da i ja budem uključen u njihov sudar. Iza Nice Rosberga smo izgubili dosta vremena, ali ja u tom trenutku nisam bio mnogo brži. Kada sam prešao na tvrđe gume situacija se popravila i napravio sam sve što sam mogao da se približim Buttonu, Webberu i Hamiltonu ali sam ih stigao malo prekasno. Moj bolid je bio dovoljno brz samo u zadnjem dijelu utrke i moramo utvrditi zašto.

– Ukoliko bi završili na postolju u zadnje tri utrke to bi bilo dobro, a ako bi pobijedili to bi bilo još bolje – završio je Španjolac.

Na pitanje da li Ferrari može uloviti Red Bull-Renault u zadnje tri utrke Alonso je odgovorio:

– Mislim da ne. Nažalost, sve će ostati manje-više kao i do sada.

O planovima za iduću sezonu Ferrarijev vozač je rekao:

– Nastavljamo raditi na bolidu za iduću sezonu, isprobavamo nove stvari i, možda, preuzmemo malo više rizika u našoj strategiji.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.