Federalno ministarstvo trgovine pomaže udrugama potrošača u Federaciji BiH

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović potpisao je ugovor s predstavnicima udruga potrošača u Federaciji BiH o dodjeli financijskih sredstava za podršku njihovom radu u 2019. godini.

Korisnici sredstava u ovoj godini su Klub potrošača Odžak, Vijeće potrošača Bosansko-podrinjske županije, Klub potrošača Tuzla, Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura Mostar i Udruga potrošača Županije Sarajevo.

Gordana Bulić iz Udruge potrošača Tuzlanske županije zahvalila se ministarstvu na novčanoj pomoći istaknuvši kako je ovo grant koji se iz godine u godinu povećavao.

Grant nije velik, ali je dovoljan za rad udruge. Imamo tu još jedan dodatni grant koji je zaedukaciju potrošača što je u stvari naša primarna misija, kazala je Bulić medijima.

Tajma Tanović pomoćnica Ombudsmena za zaštitu potrošača kazala je kako se potrošači redovito obraćaju s problemima kršenja prava.

Potrošači se najčešće žale na oblasti komercijalnih roba i usluga, na opće ekonomske usluge – struju, vodu i komunalne usluge, dodala je Tanović.

Ove godine ministarstvo trgovine FBiH je u svom proračunu osiguralo financijska sredstva u iznosu od 70.000 KM za tekuće transfere namijenjene za sufinanciranje redovitih aktivnosti i provođenje projekata udruženja za zaštitu potrošača u Federaciji BiH.

(www.jabuka.tv)

 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.