Federalni MUP: Provjeravamo ima li Gačić neke pomagače

On nema nekih prijatelja s kojima je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača, zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag, kazao je ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara.

Potraga za ubojicom Edinom Gačićem ulazi u osmi dan. Za njim tragaju sve raspoložive policijske snage.

Sve policijske agencije i strukture su na terenu i vrše pretragu, posebno dijela gdje je ubijen policajac. Imamo poveznice koje upućuju na to da je Gačić kriv za ubojstvo policajca. Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi, rekao je Čampara u razgovru za N1.

Istaknuo je da je to osoba koja je osuđena za dva ubojstva, između ostalog ubio je svoju majku.

Evidentno je da se radi o osobi koja je psihički poremećana. Radi se o jednom asocijalnom tipu. Uglavnom, radi se o osobi koja je šizofrena, moguće da je i podvojena ličnost. Moguće i da je dobro obučen da se skriva na ovim područjima, napominje Čampara.

Smatra kako Gačić nema nekih prijatelja s kojima je nešto posebno komunicirao, ali policija radi na tome da vidi ima li pomagača, zato što se dobro krije.

Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag. To ne možemo isključiti i, također, provjeravamo njegovu vezu sa kazneno-popravnim zavodima. Imamo informaciju da je prijetio nekim ljudima. Imamo dosta neprovjerenih informacija i molim građane da ne šire dezinformacije. Ovako se policijske strukture samo “razvlače” i unosi se nemir kod građana, rekao je Čampara i dodao na pitanje o adekvatnoj opremi:

Naravno da imamo svu opremu. Jučer je zrakoplov cijeli dan obilazio područje oko Suhodola, a i danas će. Naša policijske agencije imaju sve, imamo opremu i za potragu po noći. Uključeni su i dronovi. Sve agencije su se stavile na raspolaganje i ljudi rade apsolutno sve vrijeme. Nema spavanja i nećemo stati i odustati dok se ne pronađe počinitelj ovog djela, kazao je Čampara.

Njegovo cijelo gostovanje u emisiji N1 pogledajte u video prilogu.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Gospodine Campara pomagaca je puno a to su svi oni koji negiraju postojanje mudzahedina u ratu, postojanje dobrovoljaca koji su se njima prikljucili u ratu, postojanje zlocina tih istih nad srbima i hrvatima. Mnogi su dobili BiH drzavljanstvo, odredene privilegije. Od zlikovaca ste napravili heroje. Sedma muslimanska, njen zapovjednik Serif Patkovic njihovi zlocini, njegov govor koji je dostupan na Jutubeu sve govori. Poslusaj te taj govor Patkovica kojeg vi velicate u Sarajevu, Zenici izd. Poslusaj te tko je neprijetelj muslimana. Taj govor je slusao i pokojni Alija Izrtbegovic i najveci vojni vrh Armije u to vrijeme. Svi su plescali, klicali uz ratne pozdrave koje izgovaraju i Isilovci diljem svijeta. Sada se cudite sto imamo Gacica ubicu. Netko ga je stvorio, obeco mu puno toga. A dobili smo budalu, ubicu kojeg su neki pomilovali i pustili ranije sa osluzenja kazni za ubistva.. Ovakvih ludaka ima jos na zalost i ne treba se cuditi. Organi vlasti, sigurnosne sluzbe su zakazale jer pojedine politicke skupine kod bosnjaka zataskavaju godinama postojanje ovih fanatika, ludaka, ubica. Sad kada se sve ovo desilo neki se cude…Ubistvo Leutara, Ugljena, Delalica, povratnika policajaca hrvata u Travniku, ubistbo biznismena u Vitezu, ubistvo evo tri policajca u Sarajevu i Tarcinu sve nam govori gdje smo i gdje zivimo.. Min. Mektic vazda tvrdi da je sve pod kontrolom i da neki zlonamjerni cinbenici iz vana sve ovo napuhavaju. Pa su upitali u Hrv. Presjednicu Kolindu. Svi su je napadali i vrijedali kada je zena ukazivala na radikalne skupine koje postoje u BiH- ni.. Nije dugo trebalo na zalost da se njene tvrdnje obistine. Zali boze nevinih i stradalih osoba, policajaca… Politicari iz Sarajeva ce i dalje vintati svoju pricu i traziti krivca negdje drugo a ne u svojim redovima i propustima. Neka Ganic objasni zasto je potpisao ranije pustanje ovog ludaka koji je vec tada ubijao..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.