Federalna vlada Živku Budimiru kupila Audi A6 od 102.000 KM

Ministarstvo financija FBiH, po nalogu Federalne vlade (SDA, SDP, NSRzB i HSP), odnosno premijera Nermina Nikšića (SDP), odobrilo je isplatu 102.000 maraka za nabavku novog vozila Audi A6 predsjedniku FBiH Živku Budimiru (SPP), doznaje Dnevni avaz.

Kako je potvrđeno ovom listu, ova nabavka odobrena je još u lipnju, a Služba za zajedničke poslove Federacije provela je cjelokupnu proceduru, odnosno postupak nabavke vozila za predsjednika FBiH.

Dnevni avaz neslužbeno doznaje da bi ovo vozilo Budimir trebao dobiti u naredna dva dana.

Budimir je jučer na sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH došao s bijelim Passatom, za koji je kazao da ga unajmljuje već sedmi mjesec.

Kako je već ranije pisao ovaj list, Budimir je na proljeće unajmio superluksuznu limuzinu Hyundai Equus V8 s bogatom opremom, a koju je zaželio da mu država kupi.

Tada je direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH Davorin Korać potvrdio da odluku o nabavci ovog vozila Federalna vlada nije odobrila.

Prema Uredbi o načinu korištenja i nabavci službenih vozila, predsjedniku FBiH pripada službeno vozilo više srednje klase do maloprodajne vrijednosti 110.000 KM, dok Hyundai Equus spada u kategoriju “full size high luxury car”, dakle vozilo najviše luksuzne kategorije. (Bljesak.info) 

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.