Federalna inspekcija ”upala” na popularno skijalište

Federalni inspektori izvršili su kontrole na području jednom od najpopularnijih skijališta u BiH.

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Novi Travnik je 13. siječnja 2022.godine izvršio 22 djelomične inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Vlašića, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju turističko-ugostiteljsku i trgovinsku djelatnost.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i tri obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez dozvole doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdano 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 35.350,00 KM.

Porezna uprava FBiH – Županijski porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u sljedećem razdoblju, a posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Kao država im omogućila sve, pa sad ljude kad bi mogli nešto zaraditi, vi maltretirate? I tako sad polako i ove što su ostali, vi spremite vani. U ovoj državi samo porez dobro funkcionira i ništa više! Radite nešto da ljudima olakšate, a ne samo kazne i zatvaranje objekata, kao da ste Bogom dani da ljudima ne date živit.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.