Federalna inspekcija u Hercegovini zapečatila osam objekata i izdala 47 prekršajnih naloga

Porezna uprava Federacije BiH je tijekom vikenda izvršila 125 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području općina Neum, Stolac i Ravno kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostalih uslužnih djelatnosti.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 38 neprijavljenih radnika, 42 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 26 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekata koji su radili bez dozvole za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez dozvole zapečaćeno je osam objekata i izdano je 47 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 96.900 KM.

Pored tih direktnih učinaka iz Porezne uprave FBiH ukazuju i na neizravne učinke koji se odnose na promet fiskalnih uređaja na području Općine Neum. Naime, u vrijeme vikenda prije kontrole (2. i 3. srpnja) promet fiskalnih uređaja bio je za 23,48 posto manji od vikenda.

Porezna uprava nastavlja aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u idućem razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • Tako treba,ali ne moze biti iznimka Bosna i njihovi kantoni isto…sve sto nije legalno zapecatite ,a kad cete u ZHZ ovdje ih ima i vise od 59nelegalnih …..sve dok pravna drzava ne bude funkcionirala nema napretka…gdje god vlada HDZ i njihovi podobnici je rasulo od države, a to je BiH nista bolja nije ni Hrvatska

  • Unistavanje male ekonomije….nije uvjet al ako se ne vakcinises otkaz na poslu u sljedecih godinu dana…zatrovali nebo nano cesticama..sljede .temperature sve vece i vece svake god….przenje nema uroda.. financijski kolaps. Gradjanski ratovi…3.svj rat..unistenje covjecanstva…dolqzak antihrista na prestolje….ciphiranje. haooosss.. zatim drugi hristov dolazak… kraj ovog covjecanstva u najdalje u sljedecih 5.god….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.