Federalna inspekcija hara Širokim Brijegom, Ljubuškim, Međugorjem i Mostarom

Federalni inspektori za prva četiri dana pojačanog nadzora izdali su čak 185 prekršajnih naloga te ”odrezali” kazne u iznosu od 267.740 KM, potvrdio je za Avaz direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

”Za prva četiri dana obavljeno je 520 nadzora. Kod 32 subjekta zabilježeno je neizdavanje fiskalnih računa, izdana su 23 rješenja o mjerama zabrane rada i zatečena su 23 neprijavljena radnika”, kazao je Ajdinović.

Početkom tjedna inspektori su, također, posjetili i Međugorje, te druge gradove u Hercegovini: Mostar, Jablanicu, Široki Brijeg i Ljubuški.

”Za Međugorje je poznato da ima ogroman broj noćenja, ali i da se tamo vrlo rijetko, prema već mnogo puta citiranoj satiričnoj izreci, može ukazati fiskalni račun,” navodi su sarajevskog Dnevnog avaza.

Inspektori su u Međugorju vršili nadzor u sljedećim inspektoratima koji su u nadležnosti Federalne uprave za inspekcijske poslove: poljoprivredni, tržišni, ugostiteljsko-turistički, ekološki, građevinski, veterinarski i vodni.

Ajanović nije mogao precizirati do kada će akcija trajati.

”Mogu vam, međutim, najaviti da će naši inspektori još najmanje mjesec obilaziti privredne subjekte na području Federacije. Također, svjesni smo i da ćemo uskoro imati sve veći priljev turista u BiH, stoga nam je cilj da u toj oblasti uradimo što je više moguće kako bismo uklonili nepravilnosti. Sva mjesta u Federaciji bit će ravnopravno raspoređena u pogledu nadzora”, najavio je Ajdinović.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

  • SADA JE BEOGRAD SARAJEVO JADNI TI SMO TKO NAS PREDSTAVLJA VODI NAJLAKŠE JE DOČI U HERCEGOVINU NAPISATI KAZNE POKUPITI LOVI I U SARAJEVO TKZ NAŠI PREDSTAVNICI BI DALI STRAŽNJICE SAMO DA IM BUDE SIGURNA FOTELJA DA SMO TAKO RAZMIŠLJALI DEVEDESETIH NEBI VI IMALI FOTELJE

  • Svi moramo hraniti Sarajevski kanton koji je privilegiran u svemu tko Zagreb u RH-oj. Mi dođemo tko Istočna Slavonija.Radi ,sadi i oni dođu po harač.A u Sarajevskom kantonu porodiljne redovne i najveće,besplatni većina lijekova za teške bolesti kod nas plati pa se liječi,mirovine sve u dva dana podjeljene,ovdje kasne po 20 dana,plaće policiji i prosvjeti veće za 20 posto u odnosu na druge kantone i tako u svemu. A u centru Sarajeva je lutrija dobiti fiskalni račun a objekti prave promet po 10 000km.Oni napali po ovim malim većinom hrvatskim mjestima.Oporezuj te kladionice,kockarnice da valja i eto novca,milijuni km.u gotovini se uzimaju dnevno ali ih netko štiti.

  • tako i treba…..inspekcija u svakom slučaju….al malo da prošetaju i po ulicama ,nevjerojatno je kololiko doktora i doktorica radi na crno……sramota….voze skupe aute a zaklinjali se na HIPOKRATOVU zakletvu…..a kradu…

  • Sto ce cudite , turci kupe harač, pa navikli su, a hdz im u daytonu potpisao prodavsi nas za judine skude(800mil.)
    Sve ima svoj pocetak i kraj, uzrok i posljedicu

  • malo da prošetaju po uličicama grada,da vide koliko obrta ima u prizemljima, ne prijavljenih,sramota,a bogate se na tuđim novcima,a onda nedjeljom trče u crkvu!!!!DOKLE TAKO????

    • Pravnice nije “ne prijavljenih” nego “neprijavljenih”. Ako smatraš potrebnim, prijavi ih ti, ali čisto sumnjam da neki čiko koji popravlja npr kućanske aparate i prosječno dnevno utrži 30-40 KM (vjerujem da bi bio presretan da je) ima razloga da se negdje prijavi. Obzirom da si pravnica, trebala bi znati da uz ovoliku papirologiju (ako želi da mu sve bude legalno) ispalo bi na kraju da mora u minus da podmiri sve troškove.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.