FBiH: Ovo su zahtjevi umirovljenika, hoće li se ispuniti?

Umirovljenici mirovine
Dok su u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rezanjem torte proslavljali prvu godinu rada, predstavnici umirovljenika su na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH izrazili ogorčenje što će mirovine za travanj biti uvećane, kako kažu, za ponižavajućih 1,55 posto.

Nikada nismo bili jedinstveniji. Povećanje od 1,55 posto izaziva opravdani revolt kod umirovljenika. Što se mene tiče, bolje da nisu dali ni ovu mizeriju, kaže za Faktor Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

Nama je jasno da u ovim zakonskim okvirima ne možemo postići mnogo zbog čega ćemo poduzeti konkretne poteze, najavljuje Trakić.

Uputit ćemo inicijativu Vladi FBiH za izmjenu pojedinih članova Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju kako bismo do rujna dobili izvanredno povećanje. To je uoči lokalnih izbora, ne vjerujem da neće ispuniti naše zahtjeve.

Također, tražimo isplatu jednokratne pomoći u iznosu od 200 KM za korisnike čije su mirovine do 1.000 KM, a 100 KM za umirovljenike s primanjima većim od 1.000 KM, ističe Trakić.

Ukoliko im se ne ispune zahtjevi, umirovljenici najavljuju oštru reakciju.

Skupština Udruženja održat će se 15. svibnja i očekujem da ovlasti Upravni odbor da u slučaju da nam se ne ispune zahtjevi do rujna, organizira masovne prosvjede, izjavio je on.

Nikšić o godini dana rada Vlade FBiH: Najvažniji uspjeh je jedinstvo

(www.jabuka.tv | Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell)

44 komentara

 • Do rujna…a kako do rujna glupane potlačeni.Sve vas treba mijenjati.yTo se radi odmah …sada …ne sutra!Očito je vama dobro ?

  • Tako je Treba biti veliki stručnjak pa iskemmijati kako preživjeti sa 573 koma nešto siće penzije Ovo je dno dna Sirotinja nemože sebe promjenuti jedino da skapa i pomre od gladi Zakon se može promjenuti jer ako za mMIO PIO u fond dolaze sredstva id plača uposlenika zašto se kao osnovica obračuna ne uzima orosječna plača već se izmišljaju nekakvi Bruto neznam ni ja šta Dabogda vam stala u vratu ta torta što ste je požderali na vašoj godišnjici i kitili se basnoslovnim uspjesima a red ba kontejnerima i pučkim kuhinjama sve veći

  • Ma ko si ti Trakiću da predlažeš nekakvu pomoć,prvo skloniti kompletno rukovodstvo predstavnika penzionera na svim nivoima, odmah trinaestu penziju (koliku trenutno prima penzioner)i odmah novi zakon o usklađivanju, svi smo mi pretežno između 60 i 70 god.i nama nijedan dan nije za gubljenje

 • Valjda pomoc treba svima ista i ne tako malena.Oni su dobili po 2500 a vi trezite 200 .Smijesno.Treba traziti do juna vanredno uskladjivanje.Ako ne znate pregovarati ustupite mjesto onima koji ce znati.

 • Sa ovakvim pregovaračima penzionerima prijeti i smanjenje mirovina. Svi ovi koji prestavljaju umirovljenike su kupljeni od vlade. Cuj traze oni po 200 km. Koje su to ublehe.. A ovi politicari sebi dignu place po 800 km, korisnici proracuna podjelili od Bozica dva puta po 1260 km. Ovi glupani traze 200 km i 100 km. Sve vam jebem ludo…Nista vam ne treba dati kad ste glupi.

 • Umirovljenici su nažlost zadnja rupa na svirali lokalnim i federalnim političkim kokošarima od političara i profesinalnim parazitima.MOGU PENZIONERI ČEKATI DA IM NARASTE NA NOKTU ONA STVAR ONOG TRENA KAD IH OVI KOKOŠARI OD POLITIČARA SHVATE OZBILNO.

 • Treba izaći i smijeniti prvo ove ublehaše što rade protiv, a ne za umirovljenike. To prvo. A onda udariti na ove hijene što žderu tortu i slave kako su zajebali jadne ljude koji umiru od gladi i srame se sami sebe šta su doživjeli pod stare dane

 • Ove što predstavljaju penzionera pod hitno treba mijenjat jer su očito kupljeni i dobro im je treba birat nove ljude koji će se srcem boriti za prava penzionera čuj do rujna a šta do rujna da pocrkamo naprijeko sa bijednih osam maraka povećanja kako ih nije sram i stid nisu trebali ni ti dati nemozes kupit tri litra ulja ili pet kola brašna užas i sramotno a ovi traže do rujna jebo vas rujan ti se traži odmah momentalno i šta je 200 maraka a oni sebi po 2500 hiljade uhljebi kako ih nije stid i sram

   • 20.19,
    A zašto ne može linearno ,a i zašto sam glup?
    Treba linearno pa da i ovi od 600-700-1000 km dobiju npr.100 km povećanja a i ti i takvi koji imate 2800 km da dobijete 100 km.A ne da vi npr. 10% dobijete 300 km a skoro svi ostali dobiju po 60-70-100 km tj.10 % što je nemoguće.

 • Pod hitno prosvjedi,bez najave,blokirati federaciju ma dosta je zajebavanja,na racun umirovljenika,oni sebi nabijaju plaće od 7000 – 10000 km a umirovljenicima kurčina,prijedlog je odmah za 1.svibanj dan prije i dan poslije sve blokirati, ima nas i više nego dovoljno…..

 • Smijeniti Redzu Mehica i ostale sline i poltrone pa zar ne vidite da su oni u dosluhu sa ovom političkom mafijom Nevjerojatna je vaša strategija. Vi ko najmnogobrojnija populacija nemate stranku nego vas svake izbore ova mafija iskoristiti a vi i dalje gladni i što je najgore evo već 30g glupi

 • Ma gradovi. Ko vas je izabran?
  Niko od vas nije radio puni radni staž.
  Zar je malo raditi 40 godona sa v.s.s, u hitnoj službi, danju noćiu.

 • Umene se desilo damije muz u ponedeljak imao mozdani edvezla ga hitna na Kum ja dosla za njim i nasla ga u pidjami i papucama u hodniku idi kuci ni krv mu nisi izvadili covjeku se usta okrenula govor ali jadan niko nije zvao i mrsš jado kuci a komu je kriv sto provede 5 g u rovu od patriotse do zavrsetka vjerujte evo za 4 danana vodam ga po ambulantama svaki dan taksi i ode penzija lijekove svaki dan druge evo dedo oni juce nevaljaju danas cemo ove aparat 3000 km dabi nastavio zivjeti ili umri eto toje zivot pravog penzionera

  • 19.13,
   Tako ti je to,specijalizanti rade umjesto specijalista,drže nezamislivio dugo bolesnike u hitnim prijemima i u neka doba šalju kući ako se pogorša da dođu sutra,ništa se ne dovršava,dijsgnostika se ne radi,daju za bolove i smirenje i kući pa ti hodaj idućih godinu i više od ambulante do ambulante mjesecima i ne da se to uraditi i pitanje je dobiti dijagnozu ili lijek uopće i preživjeti.A specijalizanti pregledavanju i da li im se može vjerovati i da li su dijagnoze uopće validne?ŵ

 • Vidite sami lopovi kukaliste novalica dodzose gori pokrase sve i penziski fond jos jednu godinu nece biti nikako svece upropastiti pace pobjeci maznice pare i preko grane u hrvatsku sigurno imaju domovnicu samo treba uskok u bosni zenicki zatvor prosiriti za za ovu trojku svesam pogodio prije godinu dana stacese desit zaduzice nase unuke nece moci vratiti gori su od grmalja dodika

 • Ovo je jedino mjesto gdje se moze reci svega i svacega.zalosno,organizirat prevoz za sve penzionere i pravac Sarajevo i ne vracat se dok se penzije ne povecaju.

 • Pa ko nam je kriv? Vide oni da im sve olako prolazi vec godinama. Mi penzioneri smo krivi što ko mule šutimo. Samo svi i zajedno organizovati proteste i ne odustajati dok se ne ispune nasi uvjeti. Dosta je njih vise. A naše predstavnike po hitnom postupku otkačiti i izabrati one koji ce raditi u interesu penzionera. 40 godina radiš, odbija ti 40 godina doprinose i kad odeš u penziju, minimalac! Čači svom nek daju 8 KM. SAMO PROTESTI!!!!!!

 • Pod hitno smijeniti sve predstavnike penzionera tosu prave jajare pa oni se i neznsaju i nece boriti za penzionere sve ,smijeniti treba ziviti sa 565 km sramota

 • Zavod za statistiku ukinuti – karina
  Pregovarače razrjesiti- podguzne muve
  Mio/Pio prepolovili- muška sisa
  Protesti sad i odmah

 • Povećati mirovine za 70% umirovljenika barem 200 KM a ove što su radili 40 godina bar 300 km i osloboditi umirovljenike plaćanja lijekova I participacije.

 • Minimalna mirovina nek bude 1000 km a zajamčena za 40 godina rada bar 1300 km.
  Lijekove besplatno za umirovljenike i osloboditi ljude iznad 65 godina participacije od 20 km,svakako se ne može normalno liječiti od pustih naručivanje u D.zdravlja i Bolnici niti se može uraditi dijagnostika na vrijeme ni uopće,jer za godinu dana nemaju smisla nalazi ako se uopće uspiju napraviti.To zdravstvo se toliko iskompliciralo da nema više smisla se liječiti nakon godinu dana trebaju novi nalazi i dijagnostika.Jer umre i doktor ponekad za godinu dana a bolesnike nitko ni ne broji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.