FBiH: Otvoreni pozivi za zapošljavanje gotovo 7.000 osoba

Javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2024. otvoren je u ponedjeljak i trajat će do 20. ožujka.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2024 bit će, pak, otvoren 20., 21. i 22. ožujka.

Javni pozivi su aktivni na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje od 8:00 do 16:00 sati. Poslodavci i nezaposlene osobe koji su zainteresirani za sudjelovanje u javnim pozivima trebali su se registrirati do 8. ožujka, dok korisnici koji su se ranije registrirali, nisu morali to ponovno činiti.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je nedavno na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinanciranja zapošljavanja 2024 osigurano 43 milijuna KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 milijuna KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Čak 85 milijuna KM za programe zapošljavanja u 2024. godini

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, također je podržao realizaciju navedenih projekata. Smatra ih vrlo važnim za sve nezaposlene, a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele graditi karijeru u BiH.

Istaknuo je da je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.