Čak 85 milijuna KM za programe zapošljavanja u 2024. godini

Preko programa zapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje u protekloj godini zaposlilo se 12.000 ljudi.

Postotak ugovorenih sredstava nikad nije bio viši. Od predviđenih oko 72 milijuna KM za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja ove godine u gospodarstvo smo plasirali gotovo kompletan iznos, što je dokaz aktivnog rada, ali i adekvatno kreiranih programa prilagođenih kako poslodavcima tako i nezaposlenim, rekla je direktorica FZZZ Helena Lončar u razgovoru za Dnevni avaz.

Kako je kazala, federalni zavod za zapošljavanje realizira set mjera s ciljem zapošljavanja teže zapošljive kategorije nezaposlenih. Naglasila je također da je za navedene programe izdvojeno čak 85 milijuna KM za narednu godinu.

Osim toga, u okviru svojih aktivnosti započeta je i realizacija programa sufinanciranja obuke nezaposlenih osoba u realnom poslovnom okruženju u skladu s potrebama tržišta rada, odnosno poslodavaca. Evaluacija naših mjera ukazuje na to da između 50 i 70 posto sufinanciranih osoba ostane u radnom odnosu i do 12 mjeseci po isteku perioda sufinanciranja, u zavisnosti od od toga o kojoj mjeri je konkretno riječ, što predstavlja vrlo dobar rezultat, istaknula je Lončar te dodala da su u tijeku intenzivne pripreme za realizaciju programa zapošljavanja.

Posebno je naglasila i da su iz vlastitih sredstava izdvojili novac za realizaciju određenih projekata.

To su, prije svega, projekti zapošljavanja asistentskog kadra za rad s djecom s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji BiH i stručnog kadra u ustanovama socijalne zaštite te djece šehida i poginulih boraca, zaključila je Lončar za Avaz.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Cenzura neka kod Vas čim se spomene Helena Lončar i njena Nada Đerek. Ako već se bojite objaviti komentar recite ja ću se potpisati ?!

  • Heleni svaka čast za projekte ali ti su projekti za obrte i koji već postoje a mi šro tek radimo nema otog ništa dok sve kupiš potrebno za rad utrošiš više a da bi oni refundirali svaki mjesec moraš obaveze platit a pošto mnogi rade na crno bez pečeta i dozvole to je neostvarivo iz svog iskustva znam ali štaću plivam do isteka sredstava

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.