FBiH: Od početka 2013. utajeno više od 400 milijuna KM poreza

U Federaciji BiH je ove godine, prema procjenama, utajeno više od 400 milijuna KM poreza, podaci su iz Porezne uprave FBiH. Inspektori Porezne uprave FBiH od 25. siječnja su izvršili 976 kontrola primjene Zakona o fiskalnim kasama i izdali 652 prekršajna naloga, a u 67 posto slučajeva sa novčanim kaznama od oko milijun KM, piše “Večernji list” izdanje za BiH.

Tijekom inspekcije uočene su nepravilnosti – od neposjedovanja fiskalnog sistema, neizdavanja fiskalnih računa, neažurnog slanje dnevnih izvještaja na server Porezne uprave FBiH, do izrade raznih softverskih rješenja na fiskalnim uređajima koja kod klijenata stvaraju privid zakonskog evidentiranja prometa, nepostojanja odobrenja za rad, neplaćanja doprinosa i neprijavljenih radnika.

Za neevidentiranje prometa preko fiskalnih uređaja propisane su novčane kazne od 2500 do 20 000 KM za pravne osobe, a minimalna kazna za poduzetnike je 3000 KM, dok je kazna za kupca koji ne uzme fiskalni račun 50 KM.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • 400 milijuna na 10 županija,40 milijuna po županiji.taman bi mogli nama otplatiti dug 😀 “Hvala” tim ljudima,neka su oni uštedjeli koji milijun više,nama to ne treba,nas hrani i grije ljubav

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.