FBiH: Isplata mirovina počinje 8. rujna – Jabuka.tv

FBiH: Isplata mirovina počinje 8. rujna

Isplata mirovina za kolovoz počet će u utorak, 8. rujna, priopćili su iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz, s uračunatim troškovima, iznose oko 156 milijuna maraka, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Kako ih nije sram isplaćivati večini umirovljenika 326 KM mirovinu i za 40 godina rada 434 KM mirovinu. I ko su ovi privilegirani koji su “zaradili” 2100 KM. SRAMOTA.
    A većina branitelja ostala bez radnog mjesta ,firme pretvorene u gradilišta skupa za ove što deru velike plaće i mirovine.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.