FBiH: Do daljnjega moguća isplata plaća bez uplate poreza i doprinosa – Jabuka.tv

FBiH: Do daljnjega moguća isplata plaća bez uplate poreza i doprinosa

Poslodavci u Federaciji BiH do daljnjeg će radnicima moći isplaćivati plate bez inače obaveznog izmirivanja pratećih poreza i doprinosa.

Shodno odredbama članka 14.b. Zakona o doprinosima propisana obaveza dostavljanja pisane obavijesti za ispostavu Porezne uprave, za obveznike koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa zajedno s isplatom plaće, može se dostaviti poštom ili prolongirati do prestanka izvanrednog stanja, a ostaje obaveza kontinuiranog obavještavanja Porezne uprave o navedenom elektronskim putem, precizira se u uputstvu federalne Porezne uprave za komercijalne banke koje posluju na teritoriju FBiH.

U skladu s izvanrednim uvjetima poslovanja uzrokovanim pandemijom koronavirusa, Porezna uprava FBiH prolongirala je rokove za podnošenje prijava tekućih poreznih obaveza.

Kada je riječ o prijavama plaćenog poreza na dohodak i doprinosa, odnosno odgovarajuće specifikacije za plaće isplaćene u ožujku rok je 30. travnja, a za plaće isplaćene u travnju 31. svibanj 2020. godine. Isti rokovi odnose se i na plaćene doprinose samostalnih obrtnika, prenosi business-magazine.ba.

S obzirom na novonastalu situaciju, porezne prijave i obrasce dostavljat ćete putem pošte na adrese nadležnih ispostava Porezne uprave FBiH. Također, prijave i obrasci mogu se skenirati i dostaviti na e-mail adrese nadležnih ispostava ili putem faksa na telefonske brojeve nadležnih poreznih ispostava. U slučaju dostavljanja prijave i obrasca putem preporučene pošte, smatrat će se zaprimljenim u Poreznoj upravi danom predavanja na poštu.

U slučaju dostavljanja obrazaca putem e-maila ili faksa, obveznici uplate doprinosa su obavezni originalane primjerke dostaviti nadležnoj poreznoj ispostavi putem pošte ili osobno po prestanku izvanrednog stanja (ova uputa se odnosi i na obveznike uplate doprinosa koji su korisnici elektronskog servisa Porezne uprave), navodi se u uputstvu Porezne uprave upućenom poreznim obveznicima u Federaciji BiH, uz napomenu da se prijave/promjene/odjave osiguranja također trebaju slati poštom, faksom ili e-mailom.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Prije sedam dana sve ok…svugdje možeš ući…a sada….nigdje…jedan po jedan…metar…dva…sutra pet.. itd.. što bi bilo da svako malo netko umire ns ulici…okrenut glavu…i sa punim vrećicama..bježat..doma..
  Gdje su ti stručnjaci…
  Jel ovo psihološki ili biološki rat…
  Pčele još zuje i puni su ih cvjetovi voćaka. Prosudite sami….
  Al sve se pomalo poslaže…možda tako treba..
  Ostat ću doma..
  Al što ću jest za mjesec dana.
  Vi sa presica odgovorite mi…
  Svima puno zdravlja..77

 • J.bali te partizani glupa,nebi plaćao nista a cviliš ko pseto kad trebaš doktoru..Sta misliš krele kako funkcionira zdravstvo,prosvjeta,pokicija i ostale službe bez kojih bi bio kaos..Ma ti pojma nemaš jer si ne školovana trupina kojoj je najveci uspjeh otici u kladaru.

 • stas u prodavnici sadit sadi se na njivi pase okopaje njeguje zaliva pa onda ubire i nece bit guzve imat ces dovoljno razmaka

 • a sta sa kreditima gradana zasto se to ne odgodi i stavi u oocek od jedne godine opet ovrhe bravo udri po narodu jos radi a nemas ni staž ide sve u prilog gazdan bravoooooooooo

 • Ako imaš zemlje budi sretan i zahvalan sebi ili svojim pretcima koji su ti to blago ostavili pa budi vrijedan pasadi ili posij krompir,luk,salatu,paradaiz,paprike itd jer u ranu jesen bi ti
  to moglo i te kako dobro doći.Vi koji živite u stanovima a nemate nigdje komad zemlje ili su vaši pretci u bivšoj državi poklanjali stotine dunuma zemlje za neki mizerni dječiji doplatak,posadite povrće na balkonu ako ga imate i neka vam je Bog na pomoći.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.