FBiH: Cijene goriva danima u padu

Prema podacima Federalnog ministarstva trgovine, Sektora za cijenu i analizu tržišta, prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u FBiH za Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi 2,78 KM/litri, a za DIZEL BAS EN 590 (10 ppm) 2,98 KM/litri.

Cijene su različite od kompanije do kompanije, ali je evidentno da su cijene već danima u padu na svim benzinskim crpkama.

Tako je prosječna maloprodajna cijena PREMIUM bezolovnog benzina 95, BAS EN 228-BMB 95 u utorak bila niža za 0,05 KM/litri u odnosu na početak mjeseca kada je iznosila 2,83 KM/litru, dok je prosječna maloprodajna cijena DIZEL BAS EN 590 (10ppm) za isto razdoblje niža za 0,20 KM/litri s obzirom na to da je iznosila 3,18 KM/litri, potvrdili su iz Ministarstva.

Prema informacijama o promjeni cijena i marži (OPC obrasci), koje su benzinske crpke dostavile od 9. do 13. prosinca, Federalno ministarstvo trgovine zaprimilo je, kako navode, 789 obavijesti o promjeni cijena i marži i sve se odnose na sniženje cijene benzina i dizela.

Inače, smanjenje cijena je uvjetovano padom cijene barela nafte koja se na svjetskim burzama kreće i do 75 dolara, ali i time da na tržištu postoje ogromne količine ovog proizvoda.

Na ovim mjestima je najjeftinije gorivo

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.