Fascinantni Mission E je tek početak, Porsche najavio električna iznenađenja

Fascinantni Mission E na ceste stiže kroz najviše godinu dana, a potom će uslijediti daljnje širenje električne game.

Prvi u nizu je Mission E, no potom će uslijediti i drugi električni i hibridni modeli. U Porscheu su optimistični, pa tako očekuju da će do 2025. godine pola njihove prodaje činiti elektrificirana vozila, piše Automotive News. Najviše šansi da dobije električnu izvedbu ima upravo Macan, a koji bi svojom ponudom bio Porsche koji će najbezbolnije po svoje poklonike prijeći na struju.

Porscheov šef R&D odjela Michael Steiner nije potvrdio izbor Macana, ali je jasno rekao kako drugi električni model neće koristiti osnovu Panamera ili nekog sportskog modela. “Krećemo sa četverovratnim konceptom Mission E, pozicioniranim između 911 i Panamere, pa je logično da težimo ravnoteži u gami i ponudimo nešto u drugom segmentu kao što je SUV”, pojasnio je Steiner.

Steiner je pojasnio kako će nuditi nekoliko konfiguracija baterija, ali da okvirno možemo računati na autonomiju od 500 km. Recimo i kako novi 911 stiže potkraj iduće godine, a imat će mogućnost ugradnje plug-in hibridnog sustava. Dogodi li se to naglasak neće biti na električnoj autonomiji, već isključivo na performansama, potvrdio je Steiner.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.