Facebook zapošljava Hrvate u Dublinu

Od brojnih Hrvata koji su napustili domovinu tijekom proteklih godina, veliki broj njih otišao je u Dublin u kojem je mnogo lakše naći dobro plaćen posao.

U tom gradu nalaze se europska sjedišta nekih velikih američkih kompanija, uključujući i Facebook, a Hrvatima koji se trenutno nalaze u tom gradu ili koji bi se htjeli tamo preseliti Zuckerbergova kompanija nudi odličnu priliku za posao.

Naime, Facebook je raspisao natječaj za osobu koja će puno radno vrijeme raditi u njihovu sjedištu u Dublinu te surađivati s odjelom zaduženim za hrvatsko tržište (dakle, traži se odlično poznavanje hrvatskog jezika, kao i poznavanje kulture, tradicije i politike u zemlji). Riječ je o poziciji Market Specialist koji će se pridružiti odjelu Market Operations, čija je glavna uloga prepoznavanje i rješavanje situacija vezanih za kršenje uvjeta korištenja te mreže.

Osoba ili osobe koje zadovolje Facebookove uvjete pregledavat će prijavljeni sadržaj zbog npr. potencijalnoga zlostavljanja, rješavat će probleme s računima, raditi na općenitom poboljšanju iskustva za hrvatsko tržište, na rješavanju općenitih i zahtjevnih problema s tom mrežom i njihovom prevencijom, a pomagat će i u optimiziranju i automatizaciji operacija, piše Zimo.co.

Također, potrebno je pratiti “aktualne događaje i tipično ponašanje” hrvatskih korisnika, poznavati Facebookove proizvode i standarde kompanije i slično. Pored toga, od kandidata za ovaj posao traži se i diploma prvostupnika ili magistra, dvije godine profesionalnog iskustva (preferiraju fokus na “analitičke inicijative”), odlično snalaženje pri rješavanju kreativnih problema itd.

Treba napomenuti kako u oglasima koji se pojavljuju na Facebooku (i koje ste možda već vidjeli) stoji kako kompanija traži specijaliste za hrvatsko tržište, dok se na stranici Facebook careers spominje samo jedan kandidat.

Za sve one koji su već u Dublinu ili za one koji namjeravaju preseliti u taj grad, a još nisu pronašli posao, Facebookov natječaj čini se kao odlična prilika.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.