Facebook uvodi opciju ‘Want’

Nedavno su se na internetu pojavile glasine da Facebook planira uvesti ‘Want’ opciju. Prema njihovim navodima ono će potpuno izmijeniti i preoblikovati modele oglašavanja na internetu.

Kako će funkcionirati ova opcija, još nije poznato. Naime, pretpostavlja se da će klikom na Want, korisnik poslati poruku da želi nešto kupiti ili bar da bi volio da može kupiti.

Facebook će na taj način prikupljati sve podatke vezane za klik na ovu opciju, slično kao što to radi sa Like opcijom, a onda će gotove rezultate proslijediti trećoj strani kojoj su ti podaci od interesa. Tvrtke će na taj način moći plasirati reklame sukladno interesima korisnika Facebooka.

Više podataka za tvrtke oglašivače znači više novca za Facebook. Je li ovo još jedan način na koji će ova društvena mreža ugroziti privatnost svojih korisnika ili nije, to će sigurno biti vruća tema u sljedećem periodu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Meni nije hteo da se instalira GTI Racing zbog tih falojva .Piše nešto na italijanskom,nisam uspeo sve da razumem ali glavno je to da piše da ne može da završi instalaciju zbog fajla Thumb.db i sad sam ga obrisao .Hvala!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.