Facebook ugasio 14.000 profila zbog seksualnog uznemiravanja – Jabuka.tv

Facebook ugasio 14.000 profila zbog seksualnog uznemiravanja

Društvena mreža Facebook ugasila je, za manje od mjesec dana, 14.000 korisničkih profila zbog pornografije i seksualne iznude, a 33 slučaja odnosila su se na seksualno uznemiravanje djece.

Facebook dozvoljava objavljivanje seksualnih sadržaja kao što su ljubljenje, fotografije na kojima su zamućene seksualne aktivnosti ili fotografije u odjeći koja asocira na seks, ali sve dok se ti sadržaji kreću među odraslim korisnicima. Društvena mreža također dozvoljava i objavljivanje seksualnih šala.

Korisnici kojima je Facebook ugasio profil objavljivali su eksplicitne fotografije i videosnimke te rečenice kojima su direktno pozivali na seks, prenosi Dnevnik.ba. Nekoliko njih su često uznemiravali djecu tako što su im slali gole fotografije i neprimjerene poruke.

Facebook je već duže vrijeme na udaru kritika zbog nepravovremenog uklanjanja uznemirujućih i neprimjerenih sadržaja. BBC je nedavno pokrenuo istragu u kojoj je otkrio kako ova najpoznatija društvena mreža nije uklonila više od 80 posto fotografija koje je američka medijska kuća prijavila kao neprimjerene.

Brojne organizacije i aktivisti za ljudska prava odavno već optužuju Facebook za promociju seksualnog nasilja.

Društvena mreža je prošlog mjeseca u Francuskoj ugasila više od 30 tisuća lažnih profila koji su širili lažne informacije. Inače, procjenjuje se kako Facebook ima stotine milijuna lažnih profila.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.