Facebook suspendirao grupu koja se borila protiv nošenja zaštitnih maski

Facebook je suspendirao jednu od najvećih grupa kojom se protivilo nošenju zaštitnih maski.

Kao razlog zabrane navedeno je kršenje Facebook pravila – preko grupa se ne smiju širiti dezinformacije. No pravo pitanje je – što je tu dezinformacija?

Spomenuta grupa naziva “Unmasking America” imala je 9.600 članova, a administratori su grupu opisali kao mjesto gdje se “širi istina o maskama”.

Između ostalog, u grupi je objavljena tvrdnja da “maske onemogućavaju dotok zraka i da imaju negativan utjecaj na psihičko stanje čovjeka”. Napisano je i da se nošenjem maski ljudi “porobljavaju” i da se od njih stvaraju “poslušnici”. Također, istaknuto je i to da svi oni koji nose maske sudjeluju u proglašavanju drugih “opasnim, zaraznim i prijetećim”.

Imamo jasna pravila protiv promocije dezinformacija o korona virusu i zato smo uklonili ovu grupu, dok ostale slične pažljivo pregledavamo, obrazložio je gašenje grupe glasnogovornik Facebooka Dami Oyefeso.

Također, Facebook je priopćio da su samo tijekom travnja 2020. godine upozorili na 50 milijuna spornih objava, a da su od 1. ožujka uklonili više od 2,5 milijuna objava o korona virusu, a mnoga od njih su se odnosila na prodaju maski, sredstava za pranje ruku i testove za korona virus, piše Racunalo.com.

Naime, prema pravilima ove društvene mreže, ako se u grupi često objavljuju lažne informacije te objave se neće prikazivati na profilima članova, korisnika, ali i neće se sugerirati drugim Facebooka da se pridruže grupi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.