Facebook radi svoj pametni sat – Jabuka.tv

Facebook radi svoj pametni sat

Mark Zuckerberg i njegova ekipa iz Facebooka svako malo izlete s nekom novom idejom kako bi proširili svoj biznis i omogućili dodatnu zaradu na našim podacima koje (ne) prikupljaju.

Informacija koju donosi The Information, govori o tome da se najveća društvena mreža namjerava posvetiti izradi svog prvog pametnog sata, kako bi uzela dio kolača u sve popularnijoj industriji nosivih uređaja.

Navodno će se raditi o pametnom satu s LTE konekcijom koji će moći raditi bez povezivosti s pametnim telefonom, a jedna od glavnih namjena će mu biti praćenje vitalnih zdravstvenih podataka korisnika.

Drugim riječima, sat će pratiti raznovrsne podatke o radu vašeg srca, zasićenosti krvi kisikom, spavanju i fizičkim aktivnostima kao i većina drugih pametnih satova i fitness narukvica, s velikom razlikom što će se podaci obrađivati na Facebookovim serverima, zbog toga će se opet iz opravdanih razloga pričati o implikacijama vezanih uz privatnost i trgovanje podacima, piše Vidi.hr.

Isti izvor navodi da Facebook planira razviti vlastiti operativni sustav za sat, no prva generacija uređaja će biti pogonjena open-source inačicom Googleova Androida.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.