Facebook otvara novo sjedište i 500 radnih mjesta

Američki gigant društvenih mreža Facebook najavio je danas da će otvoriti novo sjedište u Londonu 2017. godine i povećati za 50 posto broj zaposlenih u Velikoj Britaniji otvaranjem 500 radnih mjesta, usprkos neizvjesnostima vezanim za Brexit.

Ova objava data na godišnjoj konferenciji britanske organizacije poslodavaca CBI, još je jedna dobra vijest za Veliku Britaniju u posljednjih sedam dana poslije slične odluke koju je donio internet gigant Google. Nikola Mendelson, potpredsjednica Facebooka za Europu, je u priopćenju rekla da kompanija u svom novom sjedištu u Londonu, koje će biti otvoreno do kraja iduće godine, planira zaposliti ukupno 1.500 ljudi, prenosi Poslovni.hr.

“Velika Britanija jedno je od najboljih mjesta za jednu tehnološku kompaniju i važan je dio povijesti Facebooka”, rekla je ona i podsjetila da je Facebook došao u London 2007. sa tek nekoliko suradnika.

Facebook je u priopćenju precizirao da će većina novih radnih mjesta biti za visoko kvalifikovane inženjere, i podsjetio da je u Londonu razvijena društvena mreža za firme Workplace koja je lansirana u listopadu.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.