Facebook Lite uskoro i na iPhoneu

Facebookove mobilne aplikacije za iOS i Android gotovo se uvijek nalaze na vrhu popisa onih koje najviše koriste resurse uređaja, crpe bateriju i generiraju velik internetski promet. Kako bi olakšao korištenje svoje društvene mreže onima koji žive u zemljama sa slabijim mobilnim mrežama, sporijim vezama, te s manjom kupovnom moći, pa samim time i slabijim mobitelima – Facebook je prije nekoliko godina lansirao aplikaciju Facebook Lite.

Ista je ispočetka bila dostupna u tek nekoliko zemalja, da bi se kasnije proširila i na gotovo cijeli svijet, no bila je oduvijek dostupna samo za Android. U Facebooku su, valjda, smatrali da korisnici iPhonea imaju novije i brže mobitele kao i pristup bržim mobilnim mrežama. Međutim, najnovija vijest govori kako je Facebook Lite dobio i svoju iOS inačicu, piše Bug.hr.

Aplikacija Facebook Lite na App Storeu “teži” tek 5 MB, zauzima manje prostora na iPhoneu nego redovna inačica, troši manje prostora za pohranu svojih podataka, a funkcionira, kažu, čak i na najsporijim 2G mrežama. Kao i redovna Facebook aplikacija, Lite verzija omogućava pregledavanje i postavljanje fotografija i statusa, interakciju s drugim korisnicima i stranicama, čitanje vijesti, pa čak i gledanje video zapisa.

Facebook Lite za iOS dostupan je “na odabranim tržištima“, kažu iz kompanije, a za sada je potvrđeno tek da ga se može preuzeti iz Turske.

(www.jabuka.tv).


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.