Facebook gradi svoj grad

Facebook je u prošli petak kupio 22,6 hektara zemljišta južno od grada Menlo Parka za 400 milijuna dolara.

Na parceli, u blizini grada gdje se trenutno nalazi sjedište kompanije, namjeravaju sagraditi pravi mali grad, ali primjeren digitalnom dobu koje, među ostalima, čini upravo i Facebook, piše Polovni Dnevnik.

Naime, kompleks će, osim ureda za zaposlenike kompanije, sadržavati i stambene prostore, trgovine, pa čak i jedan hotel. Za razliku od uobičajenih poslovnih kompleksa gdje je u pravilu javnosti pristup ograničen, u “Facebookgradu” kako ga nazivaju mediji, građani će moći slobodno ulaziti i koristiti sadržaje kompleksa.

“Osjećamo da ne možemo sagraditi samo korporativni kampus već da on mora biti integriran u zajednicu”, izjavio je John Tenanes, direktor Facebooka za nekretninske poslove u intervjuu za Silicon Valley Business Journal.

Na kupljenoj parceli trenutno se nalazi industrijski kompleks u kojem se nalaze male biotehnološke i prerađivačke tvrtke, a još je nejasno kada će započeti građevinski radovi na oživotvorenju “gradića Facebooka”. To priznaje i John Tenanes dodavši kako konkretni planovi još nisu napravljeni, a možda prođe i nekoliko godina dok se ne zabije prva lopata. Inače, to nije prvo zemljište koje je kompanija kupila. S ovom posljednjom transakcijom, Facebook u svom vlasništvu ima preko 80 hektara zemljišta uz Zaljev San Francisca.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.