Facebook blokirao Pobijeni.info, stranicu o pobijenim hercegovačkim franjevcima

Facebook se u zadnje vrijeme ponovno proslavio blokiranjem sadržaja koji razotkriva zločine i bit totalitarnog jugokomunističkog režima.

Ovaj put radi se o blokiranju portala pobijeni.info koji održava Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Kada se adresu portala pokuša napisati u neku poruku na Facebooku, odmah stiže upozorenje da se to ne može napraviti jer ta stranica nije u skladu s njihovim Standardima zajednice, odnosno u skladu s neširenjem mržnje na društvenim mrežama.

Pokušalo se sve to odblokirati, ali od Facebooka još ni traga ni glasa, objavljeno je na stranici Pobijeni.info.

Podsjetimo, jugokomunisti su u Drugom svjetskom ratu i poraću ubili 66 hercegovačkih franjevaca. Do pada jugokomunizma još je 91 franjevac okusio tamnicu na duže ili kraće vrijeme. Trojica su ubijena u tamnici, velik broj njih ostao je trajno narušenog tjelesnog zdravlja. Ostali su, kao i čitav puk, bili proganjani na razne druge načine.

Jugokomunisti su, osim ubojstva njezinih profesora, zapalili i zgradu glasovite Franjevačke klasične gimnazije na Širokom Brijegu, rastjerali i pogubili određeni broj njezinih đaka te joj zabranili daljnji rad. Zabranili su također rad Franjevačke bogoslovije u Mostaru. Govor o spomenutome je za Facebook očito govor mržnje.

No, kada Ivo Josipović govori da su fratri na Širokom Brijegu, unatoč nepobitnim suprotnim činjenicama, bili legitiman vojni cilj, onda je to valjda govor ljubavi. Isto je i kada Nenad Stazić za genocid na Bleiburgu rekne da su jugokomunisti to traljavo napravili jer su neki preživjeli. Pridružuje mu se sličnim riječima ovih dana i Krešimir Beljak za jugoslavenski državni terorizam ili ubojstva u inozemstvu, prenosi Vecernji.ba.

Oni za sve to nisu blokirani. A i za njih i za Facebook bi trebalo, da ne spominjemo druge činjenice, vrijediti ono što naloži Europski parlament u rezoluciji o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe od 19. rujna 2019. kada jasno izjednači komunizam, nacionalsocijalizam i fašizam.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • O ovome se mora izvijestiti glavna centrala Facebooka, a ne da pavijani iz ovdašnjih ekspozitura kroje politiku. Očito je da su to redom udbaški i partizanski zločinački potomci. Od zla oca i još gore majke. Kao da im je svima otac Aleksandar Ranković, ili možda samo krvnik Josip Broz koljač.

  26
  6
 • A brte iviga pratri sert uzadnje vrime odkadje tito umro vi postali svasta a ne pratri isto vegete svadzevas ima a morese I bezvas isto ko I bez vegete dalekoste vi od boziji ljudi a I tada na sirokom dastese drzali svoga zanata nebise to dogodilo nego draga politika ko I danas a to neide skupa akosi boziji covik onda to I budi avi svasta znate parase pokralo dobra hrana dobre zene dobra kola dobri stanovi a nistavas nebriga odate kurvatese I pametujete negobijavas na baustelu kopaj pabi ti drukcije gleda na svijet a ovo sta vi radite samo narod uproprastiste oni unjemacku kopat avi u sikuciju I pedofiliju imaje I tito pametni poteza nije sve bilo lose a ko nije dira u politik mogaje zivit ka car pavi pricajte sta ocete zivijasam ja u titovo doba biloje 90 posto dobro ivama pratrim a I narodu a fala bogu sviste bili uz vlast I tada a I danas

  33
  17
 • Neka je, dosadni ste vise s tim Franjevcima, stradalo je daleko vise obicnog naroda, a danas su obespravljeni i ponizeni dok gospoda s Briga suruje otvoreno s politikom i gozbi se redovno. Eto vas tamo, dajte normalne vijesti, npr gdje se obrazovati, zaposliti, dosta vise ovog zaglupljivanja i glumljenja mucenistva

  22
  20
 • Iskljucio sa Facebok jer su me gama sugoslovenska stalno blokirala sto sam pisao istinu da su partizani bili zlocinci a pobjednicka vojska i sve prepisali rodi Anti Pavelicu te sam pisao o agresiji sugoslavije samo blokiranje te sam ga ima dvije godine skroz iskljucio. Naravno cim se istina kaze odma blokada. Blokirali su Info Medugorje par puta na duze vrijema a pisali samo o bogu i vjeri.

  18
  8

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.