Evo zašto djetetu ne biste smjeli reći da može biti što god poželi kad odraste

Stručnjak za roditeljstvo Steve Biddulph upozorio je roditelje da djeci ne govore da mogu biti što god požele kad odrastu. Iako svi žele da njihova djeca dotaknu zvijezde, on smatra da je to opasna poruka.

U to vjerujem jer ne možete biti što god poželite, oštro je izjavio Biddulph u podcastu koji emitira Kidspot.

Iako mala djeca sanjaju o tome da postanu glumci, sportaši ili slavne osobe, Biddulph savjetuje da roditelji pojasne djeci da takvi poslovi nisu praktični te da pripaze da su snovi njihove djece uravnoteženi i realni.

Puno je načina kako pristupiti djetetu, ali na prvom mjestu morate biti iskreni. Postoji puno nevjerojatnih stvari koje dijete može ostvariti, ali mu pojasnite da razmišlja o tome što njega ili nju čini doista sretnim. Ako je to medicina, slikarstvo ili nešto treće, moraju znati da sve ima svoju cijenu, kaže.

Naime, Biddulph ističe da roditelji trebaju djeci pojasniti kako doći do željenog cilja i što će morati uložiti.

Poruka koju trebamo prenijeti djeci je da će ih to stajati toliko novca ili da će morati studirati, primjerice, šest godina, dodaje, prenosi Index.hr.

Imajući to na umu, rekao je da roditelji trebaju jasno dati svojoj djeci do znanja da su sve mogućnosti dostupne i djevojčicama i dječacima.

Neka znaju da su sva vrata otvorena za oba spola, ali budite uravnoteženi i realni, zaključio je i napomenuo da ne trebate djetetu uništiti snove ako mu je želja postati holivudski glumac, ali se potrudite da shvati što mu je potrebno da stigne do tog cilja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.