Evo za što se sve mogu upotrijebiti male vrećice koje skupljaju vlagu – Jabuka.tv

Evo za što se sve mogu upotrijebiti male vrećice koje skupljaju vlagu

Često u pakiranjima s novim tenisicama ili pak torbom dolaze i male vrećice koje služe za skupljanje vlage. Njihov glavni sastojak je silika-gel, a idealan je za isušivanje, upija mirise, tekućine i boje. Ipak, ova vrećica se može koristiti za različite stvari, evo i koje.

Foto: Getty Images

Kutija s fotografijama 

Fotografije često držimo u kutiji, a s vremenom postaju žute i lijepe se jedna za druga. Male vrećice spriječit će oba problema, a samim time će i uspomene dulje trajati, piše Večernji.hr. 

Torba za fotoaparat

Foto: Getty Images

Baš kao što su dobre za fotografije, ove su vrećice dobre i za staviti u torbu u kojoj se drži fotoaparat kako bi skupljale vlagu i zaštitile leću od oštećenja nastala zbogvlažne torbe.

Torba za trening 

U torbu za trening se stavljaju znojni odjevni predmeti nakon vježbanja, a ove vrećice će pomoći da torba ne poprimi neugodan miris i da se vlaga ne uvuče u nju.

Britvice 

Iako zvuči pomalo čudno, silika-gel je odlično i za britvice jer će spriječiti da zahrđaju.

Sušenje cipela 

Ove male vrećice pomoći će i kod bržeg sušenja tenisica ili cipela. Idealno su rješenje za cipele koje su mokre jer ste s njima ugazili u vodu ili su mokre jer vas je uhvatio neplanirani pljusak. Jednostavno se stave u unutrašnjost obuće i ostavi ih se tako preko noći.

Srebrni nakit

Foto: Getty Images

Srebro u doticaju s vlagom tamni i gubi boju, a vrećice silika-gela će usporiti taj proces. Ubacite dvije vrećice u posudu u kojoj čuvate nakit i produžite mu život.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.