Evo što sve trebate dezinficirati nakon što prebolite virozu 

Nakon što ste se vi ili vaši ukućani oporavili od neke zarazne bolesti, na red dolazi čišćenje kako biste osigurali zdravlje drugih članova obitelji i eliminirali sve viruse i bakterije iz vašeg doma.

Najvažniji koraci prije početka čišćenje:

1. Koristite gumene rukavice.
2. Prvo očistite, pa zatim dezinficirajte.
3. Nakon čišćenja obavezno operite ruke.
4. Za svaku prostoriju koristite drugu spužvu.
5. Držite se propisanih uputa sredstava za čišćenje.

Najvažnije je detaljno očistiti prostorije u kojima je bolesnik najviše boravio.

Kupaonica

Dezinficirajte kupaonicu mješavinom izbjeljivača i vode. Tom mješavinom očistite površinu vodokotlića i slavine. Vrlo je važno dezinficirati površine koje se najčešće hvataju rukama kao što su kvake, prekidači za svjetla i ručke ormarića.

Dnevna soba

U dnevnoj sobi potrebno je očistiti daljinske upravljače, telefone, tipkovnice, kvake i prekidače za svjetlo. Obavezno se riješite iskorištenih papirnatinih maramica i dezinficirajte površine ne kojima su se nalazile.

Kuhinja

U kuhinji također dezinficirajte sve stvari s kojima je zaraženi ukućanin bio u kontaktu: ručke od hladnjaka, aparat za kavu, mikrovalnu, površinu pećnice i slavine. Prilikom pranja posuđa dodajte malo izbjeljivača za bolju dezinfekciju.

Spavaća soba

Preporuča se svakodnevno mijenjanje jastučnica jer bolesnik najviše vremena provodi u krevetu. Jako je važno dobro oprati posteljinu izbjeljivačem bez klora u vrućoj vodi. Nakon oporavka dezinficirajte sve površine i noćni ormarić, prenosi 24sata.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.