Evo što sve može trostruka kamera na novom smartfonu iz Huaweija

Huawei P20 Pro dolazi s prvom trostrukom Leica kamerom na pametnom telefonu. Senzor hvata oko 20 posto više svjetlosti, a dodatna treća leća omogućuje dublji zoom.

Novi Huawei telefoni, predstavljeni nedavno u Parizu, P20 i P20 Pro postigli su na testu DxO Markkoji je objavio rang listu mobilnih uređaja s najboljom kamerom, najviši ukupan rezultat sa 102, odnosno 109 bodova.

Sustav kamera na Huawei P20 Pro donosi najveći broj piksela na pametnom telefonu koji je dostupan na tržištu, piše Tportal.hr.

Trostruki kompleks kamere sastoji se od glavne kamere koja ima 40MP i RGB senzor; sekundarne kamere od 20MP, s jednobojnim senzorom; te tele-foto kamere od 8MP sa 4,4 inčnim RGB senzorom.

Kamera također sadrži senzor za temperaturu boje, dok uz širokokutni otvor blende f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za snimanje sitnih i jasnih detalja, P20 Pro omogućava i fotografiranje na daljinu do 5x hibridnog zumiranja.

Huawei je značajno unaprijedio korištenje umjetne inteligencije u fotografiranju.

P20 Pro zahvaljujući automatskom prepoznavanju okoline automatski izoštrava, uravnotežuje bjelinu te podešava ekspoziciju i kontrast u vrlo niskim razinama osvjetljenja čineći iskustvo fotografiranja mnogo lakšim za sve fotografe.

Također omogućuje identifikaciju više od 500 scenarija u 19 različitih kategorija te automatsko slaganje postavki fotoaparata za iznimno profesionalne fotografije.

Huawei AIS omogućava noćne postavke čiji su rezultat fotografije s dugim ekspozicijama bez stativa.

Novi model Huawei naprednog sustava kamere ima i 4D fokus, što znači da kamera predviđa objekte u pokretu te se fokusira na njih kako bi uhvatila i najsitnije detalje objekata koji se kreću.

Umjetna inteligencija također se koristi AI-Assisted Composition postavkom koja predlaže inteligentne ideje za snimanje krajolika ili više ljudi u jednoj fotografiji, a podržava i stabilizaciju fotografije te 960fps super slow motion, što je 4x više od standardnog 240fps.

Huawei predstavio uređaj s trostrukom kamerom od 40, 20 i 8 te selfie kamerom od 24 megapiksela

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.