Evo što stanovnici očekuju od skorog otvorenja Pelješkog mosta

Manje je od 40 dana do otvorenja Pelješkog mosta i povijesnog cestovnog spajanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje.

Uz to što će znatno skratiti vrijeme putovanja, nestat će i administrativne zapreke na granici, no hoće li lakši put do kopna smanjiti i troškove sve skupljeg života na Pelješcu i Korčuli?

Na Korčulu je već pristigao velik broj turista. Svake nove turističke sezone sve su veći i troškovi na otoku, no skorim otvorenjem Pelješkog mosta, stanovnici, kad je riječ o tome, ne očekuju promjene.

S obzirom na most ne vjerujem da će bilo što biti povoljnije, jedina prednost bit će što ne moramo prelaziti preko Neuma, rekla je Viki Kapor iz Korčule.

Bartul Batistić iz Lumbarde smatra da cijene neće biti niže, naprotiv, očekuje da će one biti i više.

Malo više optimizma imaju autoprijevoznici kojima će most umanjiti kilometre pa tako i troškove.

Most će skratiti putovanja za više od sat vremena za putnike sa splitskog aerodroma prema Korčuli i također će nam otvoriti jedno novo područje, poput izleta u Mostar koji nam je do sada radi prelazaka granice bio veliki problem, rekao je Vlado Ilišković, vlasnik putničke agencije.

Turista će, nadaju se otočani, biti još više, jer ovo je tek početak turističke sezone.

Gosti već znaju za Pelješki most i interesiraju se kada će biti otvaranje te planiraju svoj godišnji odmor. Za njih će to konkretno značiti olakšanje pri dolasku na otok Korčulu, kaže Hana Turudić, direktorica TZ-a grada Korčule, prenosi HRT.

Zadovoljni su i stanovnici Brijeste. Oni su najbliži Pelješkom mostu i raduju se kraćoj vožnji prema obližnjim gradovima, pa tako i boljoj prodaji svojih proizvoda.

Nekome vrijedi manje, nekome više, ali u svakom slučaju dobro je da se to napravilo, navodi Ante Prlaguzić iz Brijeste.

Imali smo stare goste koji su bili zadovoljni tišinom, a sad stalno pitaju kad će proć most, kaže Ivo Bautović iz Brijeste.

Kako je najavljeno, to će se dogoditi 26. srpnja. Teritorij Hrvatske napokon će se spojiti, a život ovim ljudima, nadajmo se, olakšati.

Poznato službeno ime Pelješkog mosta

(www.jabuka.tv | Foto: Hrvatske ceste)

5 komentara

  • stanovnici očekuju da se na otvaranje mosta “PELJEŠAC” obvezno pozove ‘prvi’ u Hrvata u BiH ‘zlatni ljiljan’ Subtraktion mudžahedina Željko Komšić zv.Sejdo.
    On je uložio toliko truda da se za Most PELJEŠAC čuje diljem svijeta.

  • Hrvati ce opet dolaziti kupovat u Neum .Nigdje ne pise da se mora Ici mostom.A nasi Hercegovci Hrvati iz Neuma ce bit rasterećeni guzve.Dobro svakako

  • Cuvajte se vi potresa ,svaki dan se negdje protrese ,moglo bi jednom biti ekspanzije te energije ,velik udar …nego se treba paziti dobro kad bude ,a moze biti sutra a moze za 10god , pogotovo stari objekti su nesigurni jako ….stoga to ucvrstite ,srusite dok imate vremena inace ….vidite sto se dogadja rat moze izbiti lako u nas ,velika inflacija ovo nije bilo jos ovako veliko od zadnjeg rata ,jos virus ,nisu ovo dobra vremena a narod pogotovo partijasi ,lopovi koji izrabljuju radnike su grozni jako grozni ,a crkva nazalost nije vise ko prije ,Boze moj …🇭🇷.

  • Krci put za Mostar na izlete! Istina je, od toga koristi imaju turisticke agencije, ali Mostar nema nikakve koristi od masovnih turista koji dolaze na jednodnevni izlet. Oni kupe po neki suvenir od 1 do 5 €, popiju kafu ili kupe sladoled i to je to. Oni su uglavnom smjesteni na glavnoj destinaciji u dubrovackoj i hercognovskoj revijeri ili na obliznjem mjestima na moru, i vracaju se navece na vecere u svoje hotele. Ne placaju boravisnu taksu, i to je to.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.