Evo što se događa s vašim tijelom kada mrzite svoj posao

Svatko ima neki loš dan na poslu, to je uobičajeno, ali kada vam je svaki dan na poslu loš i imate grčeve u želucu kada se spremate na posao, očito je da vam posao stvara stres.

Vaše tijelo “prepoznaje” prije vas da je stres uzrokovan poslom i šalje vam “upozorenja” koja ne biste trebali isključiti. Evo što posao koji “mrzite” čini vašem tijelu

Imate problema sa spavanjem

Jedan od najčešćih simptoma stresa je problem sa spavanjem, pojasnila je za Huffington Post psihologinja Monique Reynolds. Osim što ne mogu zaspati, često se ovakve osobe i bude tijekom noći nakon čega ponovno ne mogu zaspati. Misli su im okupirane poslovnim zadacima ili reakcijama kolega i nadređenih i strahom od sutrašnjeg dana.

Imate češće glavobolje 

Izloženost stalnom stresu može uzrokovati i glavobolje. To se događa kada tijelo “stišće” mišiće u obrambenom stavu od opasnosti, a ako posao gledate kao na potencijalno opasno, vaši mišići su u stalnom grču. Počinju se javljati i bolovi u vratu, ramenima…

Psihičko zdravlje 

Reynolds tvrdi kako izloženost stresu može pogoršati vaše psihičko zdravlje. Istraživanje provedeno 2012. godine, a koje je obuhvatilo analizu 279 studija, pokazalo je da su se nezadovoljni radnici žalili na prejedanje, pretilost i depresiju.

Često postajete bolesni

Primijetili ste da često postajete prehlađeni? To je odgovor vašeg imunološkog sustava na stres koji doživljavate. Istraživanja su pokazala da kroničan stres utječe na imunološki sustav i slabi ga zbog čega lakše podliježete oboljenjima.

Gubitak libida

Gotovo ste izgubili interes za seks? Vjerojatno ste još satima nakon dolaska s posla pod stresom, što zbog dana iza vas, što zbog onoga što vas čeka sutra. U takvom stanju na seks ni ne pomišljate? Kroničan stres kod muškaraca smanjuje proizvodnju testosterona, a time i želju za seksom.

Stalno ste umorni

Psiholozi tvrde kako vas stresno okruženje može učiniti premorenima, odnosno, imate osjećaj da se nikako ne možete odmoriti, čak niti tijekom vikenda, prenosi Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.