Evo što moraju muškarci raditi kako bi bili sretni

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je kako se muškarci trebaju, da bi bili u potpunosti sretni, s prijateljima nalaziti dva puta tjedno i baviti se ‘muškim stvarima’. Predložene aktivnosti uključuju bavljenje sportom ili pak ispijanje vrča piva.

Zahvaljujući novom znanstvenom istraživanju, muškarci sada imaju jako dobar izgovor za druženje s prijateljima u kafiću. Psiholozi tako tvrde kako se muško zdravlje, ali i opća dobrobit poboljšavaju ako se muškarci s prijateljima viđaju dva puta tjedno.

Profesorica Robin Dunbar sa Sveučilišta u Oxfordu kaže da iako je razgovaranje s prijateljima na dnevnoj bazi jako bitno, da bi se iskusile sve beneficije prijateljstva muškarci bi se trebali susresti s četiri prijatelja dva puta na tjedna i baviti se ‘muškim stvarima’, piše Daily Mail.

Preporučene aktivnosti su u rasponu od igranja nogometa pa do druženja u kafiću uz ispijanje piva. Istraživanje je pokazalo kako muškarci koji se redovito viđaju s prijateljima su u pravilu zdraviji, brže se oporavljaju od bolesti te su velikodušniji. Usprkos rezultatima istraživanja, dvoje od petero muškaraca s prijateljima se uspijeva naći samo jednom tjedno, a druga trećina muškaraca rijetko kada stigne i to.

Muškarci provedu jednu petinu svog socijalnog dana na interakciju s mrežom svojih, prosječno, 150 poznanika, uglavnom kroz online društvene mreže, tekstualne poruke i telefonske razgovore. Međutim, istraživanje pokazuje kako se muškarci, da bi spriječili propadanje prijateljstva, s prijateljima moraju redovito osobno nalaziti.

Stephen O’Kelly iz Guinnessa, koji je naručio ovo istraživanje, kaže: ‘Kada se muškarci nalaze češće sa svojim prijateljima, njihovo prijateljstvo postaje snažnije i bolje.’ Udruga za mentalno zdravlje Mind upozorava kako muškarce može pogoditi depresija zbog briga oko novca i nesigurnosti radnog mjesta. Dugi radni sati također mogu imati dramatičan utjecaj na muškarce, a provođenje vremena s prijateljima može biti ključni dio borbe protiv depresije.

Odvajanje vremena za sebe vrijedi kao opće pravilo za svaku osobu neovisno o spolu. (tportal.hr)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.