Evo što će vam se dogoditi ako sve napitke 9 dana zamijenite vodom

Alkohol je nezdrav, razni sokovi imaju previše šećera, a kava izaziva ovisnost – zapravo znamo odavno da jedino voda čini našem tijelu nešto dobroga.

No, jeste li ikada pomislili kako bi bilo dobro odreći se svih napitaka i piti samo vodu? Američka istraživanja otkrila su da takvi “vodeni režimi” mogu napraviti čuda.

Brzo ćete izgubiti na težini

Ako 9 dana zamijenite sve napitke s vodom, to će vam zamijeniti 8 kilometara trčanja! Potaknut ćete izmjenu tvari u organizmu te kurenje masnoća. Osim toga, voda potiskuje apetit, a posljedica toga je smanjeni unos kalorija.

Srce i mozak bolje funkcioniraju

Cijelo naše tijelo veselit će se dotoku kisika! Pet čaša vode na dan (jedna češa je 200 ml) smanjuje rizik od srčanog infarkta za 41 posto! Nakon osam čaša povećava se aktivnost mozga za 30 posto.

Koža postaje mekša i čišća

Prava ljepota dolazi iznutra! Voda čisti lice, a puno pijenja daje koži potrebnu vlagu te ona postaje čišća i mekša.

Smanjuje se rizik od bolesti

Pijenjem vode jača se imunitet, a otrovne tvari brže se apsorbiraju. Tako se mogu izbjeći neke bolesti – poput visokog krvnog tlaka, upale mjehura pa čak i raka debelog crijeva.

Štedite novac

Ovo je prilično zgodan popratni učinak: ne trošite više toliko na alkohol, kavu ili sokove! Jednostavno otvorite slavinu i uživate, piše miss7.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.