Evo pod kojim uvjetima možete glasovati na izborima za Sabor RH na biralištu u Mostaru

Generalni konzulat RH u Mostaru uputio je pismo župnim uredima u Hercegovini koje je pročitano nakon nedjeljne mise.

U tom pismu pozvani su svi hrvatski državljani s prebivalištem u BiH koje žele iskoristiti svoje biračko pravo u izborima za Sabor RH, da to mogu učiniti u subotu 4. srpnja te nedjelju 5. srpnja.

Naime, hrvatski državljani izvan RH (11. izborna jedinica) birat će svoja tri zastupnika u Hrvatskom saboru kroz ta dva dana, kako bi se izbjegle veće gužve, dok će se u ostalih 10 izbornih jedinica izbori biti u nedjelju 5. srpnja.

Birališta u Osnovnoj školi Petra Bakule, (Ulici kralja Tomislava 9)i Gimnaziji Fra Grge Martića, (Ulica kralja Tomislava 9A)bit će otvoreno oba dana od 7 do 19 sati.

Iako je posljednji rok za registraciju birača istekao 24. lipnja, oni birači koji još uvijek žele iskoristiti svoje biračko pravo moći će se registrirati i na sam dan izbora.

Zbog epidemiolške situacije s koronavirusom, biračima se nalažu sljedeće mjere kako bi zaštitili sebe i druge od eventualnog kontakta s drugim ljudima te prenosa koronavirusa COVID-19:

 • Obvezno nošenje zaštitnih maski i rukavica,
 • Držanje distance od 1,5 metra s drugim ljudima na biralištu
 • Ponijeti vlasititu kemijsku olovku za glasovanje
 • U slučaju da birač ima povišenu temperaturu, dužan je konzultirati se sa svojim liječnikom što bi bilo najbolje učiniti

Prema službenom popisu Ministarstva uprave RH u Mostaru je na popisu 50.786 aktivnih birača, a u cijeloj 11. izbornoj jedinici 184.786 birača.

Ove informacije trebao bi još jednom potvrditi i Generalni konzulat RH u Mostaru kroz ovaj tjedan.

Hoće li svi glasovati: Preko 184 tisuće aktivnih birača u 11. izbornoj jedinici za izbore u RH

Posljednji dan za registraciju birača u Mostaru za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Nema ti uvjeta pod kojim bih izasao vise ikada na glasanje. Mi smo za njih istocni susjedi i hrvatsko drzavljanstvo, putovnice koje imamo ocito nam samo sluze da mozemo u tranzitu proci za Njemacku da se spasimo i potrazimo bolji zivot…U ratu nismo bili istocni susjedi nego branioci RH i prva linija, topovsko meso. Iza rata smo im bili nevazna roba za potkusurivanje a sada smo istocni susjedi… Voliti nesto i nekoga tko te iskoristi i sutne nogom svaki puta je nemoguce. Ovi sto promoviraju kao neki program i na listi su 11 izborne jedinice su likovi koji promoviraju sebe i vide Sabor RH, pogodnosti koje idu uz to, zivot u Zagrebu i jos 24.000 kuna. A hrvatski narod moze mahati usima i gledati kako i djeca u tranzitu kroz RH neometano iseljavaju u zemlje EU, obicno Njemacku…Kad te netko prevari, namagarci 5-10 puta onda nije do njega, njih nego do tebe i do nas. Zato hvala na svemu i glasacke kutije su suvisan dio predizbornog folklora… Laznih obecanja i hvalospjeva…

 • Glasnović ide s dezerterom Škorom , to je slučaj za proučavanje ljudske gluposti.Jedan je junak domovinskog rata , drugi je bjegunac i dezerter od tog istog rata.
  Sada je dezerter nadređen generalu?
  Kako čovjek tu išta može reći nego samo zašutjeti i zapitati se kamo ovo sve vodi.
  jedan dade sve što može za Domovinu, drugi uze sve od Domovine i obogati se na račun njezina stradanja i sada nam soli i pamet i rane, o tempora o mores!

 • Hajdemo sad realno. Trebali smo im samo kad su stvarali državu. Jesu li nas svaki put izdali kad su za to imali priliku? Jesu. Kako se zvao vlastodržac koji je poklonio čitavu Istru i najveći dio Dalmacije dušmanima, Italijanima? Ante Pavelić. Kako se zvao državnik, koji je poklonio Herceg Bosnu dušmanima, muslimanima, i kojoj partiji je pripadao? Franjo Tuđman, HDZ. Glupani zatucani, samo i dalje glasajte za takve, bolje nismo ni zaslužili.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.